Mijn lukt altijd versie van Beghrir
2008-01-30- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.8 / 5)
21 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 375 gram fijne tarwegriesmeel (smida)
125 gram bloem
5 gram gist
1 ei
1/4 liter warme melk
3/4 liter loud water
olie
boter
zout
Method
Step 1
BISMILLAH !
De gist in een kopje lauwwarm water oplossen en laten rijzen
Griesmeel, bloem en een beetje zout in een kom doen
het ei loskloppen en met het gist vermengen
dit mengsel aan de bloem toevoegen en goed vermengen
De melk en het water vermengen en geleidelijk aan doorhet deeg mengen ( Als je de melk verwarmt en je doet er gewoon koud water bij heb je precies de juiste temperatuur)
flink doorroeren, 10-15 minuten, zodat er een glad en vloeibaar deeg ontstaat.
Op een warme plaats 2 uur laten rijzen
Op een klein vuur een koekepan verwarmen, deze met een in de olie gedrenkt doekje ( of keukenpapier) uitvegen. Dit herhaal je na 2 pannenkoeken elke keer
een pollepel vloeibaar deeg in de pan doen en goed verdelen
Aan de bovenkant moeten luchtgaatjes ontstaan.
Pannenkoek met een spatel losmaken van de pan en naast elkaar op een grote platte schaal leggen, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken
Voor het serveren met wat boter bestrijken en 5 minuten in een middelmatig hete oven opwarmen.
Lekker met Honing, Jam of (bruine basterd) suiker.
Voor degenen die het nooit lukte beghrir te bakken,
echt deze moeten lukken
posted by Leentje on 08-09-2008
Ik heb het geprobeert, maar het lukte echt niet.
posted by culinaire ramp on 10-09-2008
is bij mij ook niet gelukt… net vliegende schotels, geen gaatje in de bagrirs te bespeuren. 🙁 misschien moet er wat meer water in?
posted by hinda588 on 15-10-2008
dames ik gebruik in plaats van water sparood dit omdat deze voor gaatjes zorgt die bubbels.. heb ik een keer op 2m gezien en nu doe ik dit al een tijdje mischien dat het ook bij jullie lukt..
posted by mootje10 on 10-01-2009
bIJ MIJ ZIJN HET OOK NIET GELUKT HELAAS.VOLGENDE KEER WEER PROBEREN.
posted by kadilin on 13-01-2009
jammer dat het niet lukt, moeilijk om te beoordelen wat er fout is gegaan. oefenen hahahaha zou ik maar zeggen oefening baart kunst.
Hinda588 leuk dat van die sparood, ga ik zeker eens proberen.
Ik zie dat er nu een foto van , ik denk lasagna bij staat. dat heb uj zeker niet gedaan. Lan door een storing geen foto uploaden dus………….
posted by salaat5 on 27-01-2009
hee damse ik heb ander recept ; dit is.250 dunne gries meel.100gr bloem.1 pakje bakpoeder.1koffie lepeltje gist.een half koffie lepeltje zout.750ml lauw water.dit is het probert maar en als tlukt hoort ik oke .
posted by nahnah on 03-02-2009
sorry maar ik zie lasagne hoor
posted by oumhayat on 16-02-2009
hahaha, grappig hoor lasagne in plaats van beghrir, toevallig beide recepten lukken bij mij nooit, baaaaah
posted by tresia on 28-08-2009
dit is een erg moeilijk eet gerecht,veel kunnen het niet je moet er feeling voor hebben en gedult dat is volgens mij het geheim hahaha omdat het een presieci werkje is denk ik,toch is het een heerlijk gerecht en wil toch eens proberen hahahha dus allemaal succes hihi slama
posted by jamila75 on 15-09-2009
Hallo allemaal,
Hier is het geheim achter de gaatjes in de beghrir.Je moet na iedere beghrir die je bakt je pan met koud water afspoelen.De pan moet dus weer helemaal afgekoeld zijn.Dan doe je pas weer nieuw beslag in de pan en dan gelijk op redelijk hoog vuur zetten.Dan lukken ze wel,echt waar!
posted by Bent_Al_Maghreb on 28-03-2010
Of wat ook helpt is je pan helemaal niet bestrijken met olie of boter, maar gewoon schoonvegen na ieder “pannekoek”. Je moet het vuur dan natuurlijk niet constant hoog laten, maar als dr randen droog zijn (of eerder zelfs) zachter zetten, anders verbranden ze. Suc6!
posted by keukenprinces on 04-09-2010
Het moet toch eerst rijzen??
posted by sjaahida on 05-09-2010
Ik doe altijd een kom griesmeel een kom bloem, een zakje bakpoeder, een snufje zout, een zakje gist een glas lauwwarme melk en water( ook lauwwarm).
Dit mengen ( flink op kloppen) en dan een uur laten staan ( je ziet dan al belletjes in het beslag)
Dit in een droge pan op hoog vuur zodra er genoeg belletjes zijn vuur omlaag ( anders verbranden ze )
Hierna pan afspoelen met koud water en proces herhalen na elke pannenkoek.
Met dit recept is het mij vanaf de eerste keer gelijk gelukt!
posted by oummyounes on 18-11-2010
hallo damens ik gebruik 1kom fijn griesmeel 1/2kom bloem 1koffielepel zout 1 zakje bakpoeder 2 kommen lauw water 2 koffielepels bakkersgist 1koffielepeltj suikermeng dit in een blinder en 1 uur laten rijzen en roer vlak voor gebruik met een grote lepel doorheen doe de hoeveelheid van een grote jusschep in een goed voorverwarmede pan en bak de baghrirs slechts aan 1 kant veel geluk groetjes
posted by blondprinsesje on 13-01-2013
gieten in een koude pan dan pas op het vuur bij mij lukken ze altijd zo
posted by selwa31 on 18-02-2013
ik heb ze ook al paar keer geprobeert maar het mislukt mij ook altijd heb ale recepte en trucs geprobeert maar niets. is niet voormij bestemt zal ze wel bij mijn vriendin gaan eten hahah…