Loader

Recipes from Ingredient: Boter

Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt wordt. De productnaam boter is beschermd en moet ten minste 82% melkvet bevatten. Daarom wordt bijvoorbeeld het Engelse peanut butter niet vertaald als pindaboter, maar als pindakaas. Margarine is dus anders dan boter, ook al wordt het in dagelijks spraakgebruik ten onrechte soms zo genoemd.

Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Een lekkere Bloemkoolovenschotel met aardappel, kip en ananas. Is erg lekker, vooral het zoete van de ananas smaakt heerlijk bij de bloemkool en roomsaus.

Read more
Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Recipe Type: , , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Spekkoek (id: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Het recept is waarschijnlijk afgeleid van een vergelijkbare type cake van Duitse oorsprong, namelijk de Baumkuchen, maar aangepast met in Nederlands-Indië beschikbare ingrediënten.

Read more

Choco cocos cake

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Doe in een kom de eieren, vanille suiker en de suiker. Mix dit zeker 10 minuten lang. Voeg vervolgens de boter en de olie eraan toe en mix dit weer.

Read more

Soesjes

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Doe in een steelpan de melk en de roomboter. En laat dit staan totdat het boter is gesmolten. Zet je vuur nu wat lager.

Read more
Ka3b Leghzal

Ka3b Leghzal

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.2 / 5)

De naam Ka3b Leghzal betekent in het Arabisch enkel van de gazelle. Deze heerlijke koekjes zijn wel het meest bekende koekjes uit Marokko, je komt ze overal tegen. Ze worden gemaakt van marsepein en oranjebloesem water (Mazhar).

Read more

Dadel Koekjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (2.7 / 5)

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Read more

Mini visbestilla’s

forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking ...

Read more

Koksmutsjes

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar ...

Read more

“Spaghetti”-Chebbakia

forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Read more
Citroen mango slices

Citroen Mango slices

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Citroen Mango slices, een laagje koek met daarover een stevige laag citroen. Dit recept komt uit Amerika. Is een heerlijk exotisch gebakje.

Read more