“Spaghetti”-Chebbakia
2015-05-16- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Dessert
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.
Ingredients
- 500 gr bloem
- 250 ml lauwwarme melk
- 2 tl kaneel
- 1 el anijszaadjes (fijngestampt)
- 1 tl bakpoeder
- 125 gr gesmolten boter
- Handje gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
- Olie om in te frituren
- Honing
- Pastamachine
Method
Step 1
Meng de bloem met de kaneel, anijszaad, bakpoeder en gesmolten boter. Voeg dan de lauwwarme melk beetje bij beetje toe tot je een mooi glad deeg hebt en kneed het goed. Wikkel in plastic folie en laat een kwartier rusten.
Step 2
Verdeel dan in bollen en dek ze af met plastic. Neem 1 bol en rol die langwerpig uit, maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht. Knijp steeds om de paar centimeter wat deeg samen en werk zo de hele rij af. Snijd door op de samengeknepen stukken en vorm er een bolletje van (zie eerste foto).
Step 3
Bak ze in olie (niet te heet) en let op dat ze niet te donker worden... Dompel in warme honing en laat uitlekken. Bestrooien met gehakte amandelen.