Loader

Aardappelbroodjes

2005-12-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 160
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

160 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 3 aardappels+ halve beker melk
    3 eieren
    1 beker lauwwarme melk
    1,5 beker suiker
    1 beker olie
    2 gistzakjes van 7 g per stuk
    2 bakpoederzakjes
    snufje zout
    800 g tot iets meer dan 1 kg meel
    een theelepel anijs voor de smaak, hoeft niet.

Method

Step 1

Kook de aardappels gaar en purreer ze met de halve beker melk tot een glad beslag.

Doe in een grote teil, eieren, suiker, olie, aardappelpurree, melk, gist/bakpoeder, in deze volgorde en roer elke keer (niet te hard).

Zeef de meel apart 2x en voeg deze beetje bij beetje toe. Bijvoorbeeld eerst iets meer dan de helft in een keer en dan beetje bij beetje tot je een mooi samenhangend deeg hebt.

Het mag niet te stevig worden!! Het zal wel plakkerig zijn.

Dit deeg is vrij Moeilijk handelbaar.

Laat het deeg even 5 minuten rusten.

Vet je handen met olie in en kneed het deeg met je vusiten voor zeker 10 minuten.

Bedek je ovenplaten met bakpapier. Vorm mooie rondjes van het deeg en leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaten.

Dek de broodjes af met grote (vuilnis) zakken.

Laat ze ongeveer 1, 5 tot 2 uur rijzen.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Bestrijk je broodjes met eigeel en eventueel kan je ze bestrooien met sesamzaad.

Bak ze in 15-20 minuten mooi gaar en bruin.

Na het bakken even laten afkoelen en als ze afgekoeld zijn afdekken met folie.

ze zijn echt lekker!!

Deel dit recept met anderen

Comments (63)

  1. posted by Rzinia on 17-12-2005

    zooooooooo de aardappelbroodjes! ik heb ze ooit geprobeerd en…ze zagen er echt niet zo uit. ze waren ook heel erg mislukt

  2. posted by tangia on 18-12-2005

    dit ga ik zekers proberen.Lekkkkker

  3. posted by Receptenchick on 18-12-2005

    AAAAAAAAAAH Yesss yessss eindelijk zijn ze er ik heb ze 2 jaar geleden ofzo geprobeerd daarna had ik het recept niet meer. Heeel erg bedankt meid!

  4. posted by mrskarima on 21-12-2005

    ik heb ze eerder gemaakt maar als ik er bolletjes van maakte liep het deeg uit(het bleef geen bolletje, maar werd een pannekoek) maar toen heb ik ze toch in de oven gebakken en ze waren heerlijk luchtig.wat heb ik toen verkeerd gedaan? en wat voor maat glas gebruik je?

  5. posted by MADAME CUISINE on 21-12-2005

    Ik denk dat je teveel olie hebt gebruikt bij het kneden.
    Van de olie lopen ze ook uit.
    Ik gebruik een plastic beker, die je bij dirkson/dirk van den broek kan kopen.
    Ik geloof dat er ongeveer 250-300 gram suiker in kan..

  6. posted by sami on 22-12-2005

    ik heb ze gemaakt ze waaren zo lekker madame cuisine. in een keer gelukt

  7. posted by MADAME CUISINE on 22-12-2005

    Goed zo!! Goed gedaan, Sami!!
    Ze zijn heerlijk!

  8. posted by sami on 23-12-2005

    ik heb ze vandaag weer gemaakt mijn man vind het zo lekker. ik heb er ook wat rozijnen in gedaan je weet niet wat je mist

  9. posted by charmed one on 26-12-2005

    madam cuisinne mag je het deeg kneden of moet je het net als bij de donuts roeren?
    alvast bedankt

  10. posted by 311276 on 28-12-2005

    madam cuisine ik heb deze broodjes gemaakt, maar tijdens het bakken in de oven zijn ze aan de bovenkant open gebarsten hoe kan dit? Verder zijn ze wel lekker hoor.

  11. posted by Rzinia on 02-01-2006

    Ik heb ze een keer gemaakt en ze mislukte. toevallig heeft mijn ma dit recept gekregen en ze zijn heeeeerlijk!!!

    ik heb nog een hele bord meegekregen en mijn man en ik hebben ze helemaal opgegeten.

  12. posted by tangia on 04-01-2006

    ik wil deze nu maken…wie kan me snel helpen?

    welke bekers gebruik je? (grootte ongeveer zeggen)

    en er staat 175 geraden in de oven….heb jij heteluchtoven of elektrische?? (want verschilt 20 geraden)

    alvast bedankt

  13. posted by sihamkleuter on 05-01-2006

    tangia, in die bekers gaan ongeveer
    250ML
    Ze heeft een elektrische oven met hetelucht. Maar volgens mij zet ze de hetelucht altijd uit.

  14. posted by MADAME CUISINE on 05-01-2006

    Klopt, ik doe op gewone ovenstand.
    boven en onderwarmte en dan op 175 graden.

  15. posted by 311276 on 06-01-2006

    madam cuisine zou je alsjeblieft mijn vraag willen beantwoorden die ik op 28 december 2005 heb gesteld?

  16. posted by Ahlam on 10-03-2006

    Ik heb die broodjes ook gemaakt en waren heerlijk…je hebt echt lekkere recepten.

  17. posted by MADAME CUISINE on 17-06-2006

    311276, Sorry, ik heb je vraag over het hoofd gezien…

    Als de broodjes aan de bovenkant barsten:
    Dan komt dat omdat ze nog niet goed gerezen zijn. Ze gaand an door de warmte in de oven rijzen en dan barsten ze.
    Dus laat ze de volgende keer wat langer rijzen of zet ze op een warmere plek

  18. posted by konijntje on 12-09-2006

    ik ga ze vandaag inchaallah proberen.hoop dat het lukt .ik laat je wel weten of ze gelukt zijn .bedankt nog MC.

  19. posted by konijntje on 13-09-2006

    hamdoelilah ze zijn gelukt.mijn moeder kon er niet van afblijven.

  20. posted by MADAME CUISINE on 14-09-2006

    goed zo konijntje!!

    Mijn moeder is er ook gek op!!

  21. posted by sara6 on 14-09-2006

    slm ladys..dus met een beker bedoelen jullie een theemok van 250 ml??

    alvast Bedankt

  22. posted by MADAME CUISINE on 14-09-2006

    In mijn beker, dat zijn die plastice die je bij dirk van den Broek kan kopen gaat 200 ml water.

  23. posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006

    Hoi,
    hoeveel broodjes krijg je van deze hoeveelheid ingrediënten?

  24. posted by MADAME CUISINE on 20-10-2006

    het ligt eraan hoe groot/klein je ze maakt. Ik krijg er ongeveer 24 van

  25. posted by **noura** on 06-11-2006

    Salaam/hoi

    Hoeveel gram zit er in de bakpoederzakjes die jij gebruikt?

  26. posted by Zakia on 17-11-2006

    Meiden een tip: Je kan ipv aardappelen ook kant en klare aardappelpuree gebruiken. Je kan bij elke supermarkt een doos met kant en klare aardappelpuree halen. Geloof me, het doet niets af aan de smaak.:)

  27. posted by miss belgica on 02-02-2007

    als ik nou alle ingredienten halveer om er minder broodjes uit te kunnen maken. Lukt het dan ook?

  28. posted by saartje01 on 13-02-2007

    ik heb ze gemaakt en het is gelukt en ze zijn zo makkelijk te maken en waren nog lekker ook dankje wel voor het zetten x

  29. posted by selma_30 on 14-02-2007

    salam,madam cuisine, kun je de broodjes ook in z;on ronde electrische oven .z;on turkse oven .mijn oven is namelijk kapot.

  30. posted by zainab on 16-06-2007

    ik heb de broodjes ook gemaakt ze zijn echt heerlijk het enige punt is dat je de oven wel goed in de gaten moet houden want ze worden wel snel bruin

  31. posted by kauthar on 02-08-2007

    heb ze vandaag geproefd!! nou hartstikke lekker!! ben benieuwd of zo ook zo smaken als ik ze zelf maak……

  32. posted by Ilhame on 21-08-2007

    Zou je de deeg ook in de deegmixer maken?

  33. posted by kauthar on 24-09-2007

    nou ik heb ze ook gemaakt… en het deeg is inderdaad wel moeilijk
    maar verder heeeeeeel lekker

  34. posted by Amalia on 26-09-2007

    De broodjes zijn heeeeeeeeeeeeeerlijk!
    Bedankt voor het recept!
    Liefs, Amal

  35. posted by mila23 on 10-10-2007

    mmmmmmmmmm, ik heb ze gemaakt wat zijn die leeeeeekker!!!! normaal lukt mij een recept nooit de eerste keer, dit keer waren ze perfect!! heb er ook rozijnen bij gedaan, verrukkelijk!! m’n complimenten!!!!

  36. posted by mootje06 on 28-02-2008

    dankje voor het recept, ik heb ze nu al 2 keer gemaakt en ze waren heel erg lekker.

  37. posted by sara38 on 05-10-2008

    ik ga ze nog uitproberen

  38. posted by soulia on 05-10-2008

    dit moet bij deegwaren

  39. posted by keukenprinses 2 on 14-10-2008

    Allereerst wil ik MADAME CUISINE bedanken voor het het heerlijke recept. Eens wat anders dan al die koekjes. Ik heb ze ook zelf gemaakt op Suikerfeest en daarna nog meerdere malen. Kinderen smullen ervan. Ik heb een bord met die broodjes aan mijn buurvrouw gegeven. Nou, ze wilde gelijk het recept. ze heeft ze gelijk de volgende dag gemaakt. EEN TIP VOOR IEDEREEN : maak die bolletjes wel klein, want ze rijzen enorm (tbarkallah. Veel succes iedereen met het maken van dit recept.

  40. posted by taourirt on 14-10-2008

    mij lukken broodjes niet ,maar ik ga deze zeker uit proberen

  41. posted by taourirt on 14-10-2008

    kan iemand mij zeggen hoe groot de beker is ,en hoeveel broodjes krijg ik er ongeveer uit

  42. posted by sadiye on 30-10-2008

    ik ga het ook proberen hmm lijk me erg lekker

  43. posted by sadiye on 01-11-2008

    ik ben deze nu aan het maken 😀

  44. posted by sadiye on 01-11-2008

    ik heb hem gemaakt en hij is alleen open gebarst aan de bovenkant wat heb ik fout gedaan??Maar hij is voorderest wel heel erg lekker en zacht.Dankjewel voor het receptje 😀

  45. posted by Laila7789 on 11-12-2008

    Salam oe 3aleekoem.
    Ik had een vraagje over het gistzakje waar je het over hebt in je recept. Er staat een gistzakje van 7 gram. Welke gist bedoel je daarmee en waar kan ik die halen. Alvast bedankt. X

  46. posted by sihamkleuter on 11-12-2008

    die groene zakjes bij de uspermakrt bij waar de bakpoeder ook ligt, bij de super, de albert heijn etc.

  47. posted by Laila7789 on 11-12-2008

    ooh van dr. oetker (als het goed is) Shokran

  48. posted by OemIlyas on 05-01-2009

    so ik krijg gelijk zin om dit te maken na deze positieve reacties!!ga het deze week inhaa Allah zeker proberen!

    slm

  49. posted by gypsymeid on 15-01-2009

    Ik ben echt slecht in de keuken maar deze broodjes lukken me altijd. Ik verdubbel het recept 1 of 2x en de rest vries ik zo lang in aangezien deze broodjes echt anders binnen een dag op zijn.

  50. posted by gypsymeid on 15-01-2009

    En ik doe altijd wat meer suiker erin aangezien ik echt een zoetekauw ben:d

  51. posted by iqra80 on 30-01-2009

    ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!!!

  52. posted by sadiye on 25-07-2009

    deze ben ik nu aan het maken hahahah

  53. posted by xHAYATT on 04-08-2009

    Ik heb ze net gemaakt haha.
    Lekker!

  54. posted by annemarie on 27-08-2009

    salaam meiden!
    ik heb zojuist deze heerlijke broodjes gebakken, ze zien er goed gelukt uit, alleen kan ik ze nog niet proeven…bijna is het weer etenstijd insh’Allah!
    ik heb trouwens de ingredienten gehalveerd aangezien mijn oven erg klein is…maar ik heb nog 20 broodjes, dus 3 x een lading in de oven gehad,haha!
    en ipv anijs heb ik iets wat kaneel erin gedaan…
    allemaal nog een gezegende ramadan!!

  55. posted by Najat! on 17-09-2009

    Ik ga ze meteen proberen!
    Bedankt!

  56. posted by saidahassan on 19-11-2009

    eindelijk heb ik de recept gevonden mmm

    maar ik heb nog en vraagje zit er ook safraan in vanwegen de kleur?

  57. posted by Mounake on 25-07-2011

    vraagje : kan je ze ook met zelfrijzende bloem maken ( kheb niets anders meer in huis )

  58. posted by oumilias on 30-01-2012

    Salam wa Aleikoum, dit is de eerste keer dat ik deze site heb bekeken en ik ben er blij mee. Heb al meerdere dingen uitgeprobeerd (ik was te enthousiast) en het lukte iedere keer. Bedankt!!!

  59. posted by ouachi on 26-03-2012

    Ik ga deze broodjes uitproberen, ik hoop dat het gaan lukken hihi.

  60. posted by koffiepot 123 on 17-11-2013

    hoi een vraagje wat is arabgom

  61. posted by koffiepot 123 on 17-11-2013

    en waar koop je die bedankt geweldig site is dit

  62. posted by koffiepot 123 on 17-11-2013

    SORRY BEGIN PAS TE KOKEN WAT IS MAZHAR

  63. posted by linamae on 13-12-2014

    Ik heb ze gemaakt ze waren super hard!! Wat ging er mis??? Help

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.