Loader

Recipes from Ingredient: Aardappel

De aardappel is een plant die ondergronds een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel wordt bewaard in de vorm van knollen, die eveneens aardappelen of aardappels worden genoemd. De knollen worden gevormd aan ondergrondse stengels, stolonen genoemd. In veel Europese en westerse landen is de aardappel een basisvoedingsmiddel. Net als rijst, pasta en brood is de aardappel een belangrijke bron van koolhydraten.

Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie

Gevulde Dorade uit de oven met gemarineerde mie

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.7 / 5)

Een gevulde Dorade uit de oven is een super lekker visgerecht! Klinkt moeilijk om te maken maar valt best mee.. Je kan het ook in een Tajine bereiden.

Read more

Mfouar – Marokkaans gestoomd vlees

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Ik geef toe dat het een beetje vreemd klinkt als je het niet kent: "gestoomd vlees". Ik had ook zo mijn angsten toen ik het voor de eerste keer maakte. Zou het wel gaar worden? Zou het niet taai en hard zijn? En zit er wel smaak aan?

Read more
Aardappel-gehakt pasteitje

Aardappel-gehakt pasteitje

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4 / 5)

Zelf verzonnen, maar erg lekker

Read more
Gehaktbroodjes

Gehaktbroodjes

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.

Read more
Tashrieb

Tashrieb

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.5 / 5)

Asalaam aleikum, dit is het recept voor tashrieb, arme mensen in Irak eten dit omdat het erg goedkoop is om te maken, maar toch heerlijk smaakt. Het is een soort van soep die je over plat Libanees brood serveert of lekker op dept met Marokkaans of Turks brood.

Read more
Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Aardappelschijfjes in een koekenpan of wok – Marmita

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.9 / 5)

Recept van oude Marokkaanse vrouwen...die vroeger niet wisten dat je ook frietjes kan bakken...

Read more
Tajine van visfilet

Tajine van visfilet

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Tajine van visfilet, Tajine warm maken ui er in met een beetje olie bakken.

Read more
Tortilla met gehakt

Tortilla met gehakt

Recipe Type:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.5 / 5)

Tortilla met gehakt, Je snippert de ui in kleine stukjes samen me paprika.Dat doe je op de koekenpan en laat je beetje goudbruin bakken samen met zwarte/witte peper, zout, koriander en peterselie, daarna laat je het uitlekken op keukenpap

Read more
Spaanse aardappelsalade

Spaanse aardappelsalade

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.1 / 5)

Spaanse aardappelsalade, schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze beetgaar, giet af en laat afkoelen.

Read more
Mini groenten-ei tortilla

Mini groenten-ei tortilla

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (4.3 / 5)

Mini groenten-ei tortilla, de basis van dit recept ergens op een site, maar heb er een eigen draai aan gegeven. Het is makkelijk en erg lekker en ziet er ook nog leuk uit.

Read more