Appelcake-taart
2006-02-10- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
17 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 125 gr boter
125 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem
3 el melk
1 zakje bakpoeder
3 appels
Verder:
1 ei, gesplitst
50 gr suiker
30 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel of koekkruiden
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een sprinvorm in (22 cm of 24 cm).
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot een luchtige massa. Mix de melk erdoor. Zeef bloem met het bakpoeder en mix dat er ook door. Schep het in de springvorm. Schil en rasp de appels en verdeel dat over het beslag in de vorm. Klop het eiwit stijf met 1 tl suiker. Klop de eidooier met de rest van de suiker schuimig. Zeef bloem met bakpoeder en kaneel of koekkruiden. Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Verdeel dit over de geraspte appel in de springvorm en zet hem in het midden van de oven. Bak hem in 60 tot 70 minuten gaar. Bestrooien met poedersuiker voor serveren.
Warm is hij het allerlekkerst, maar ook koud is hij super!
posted by marocovic on 10-02-2006
lieve louisa er staan geen foto’s bij
posted by sweetness on 09-05-2021
kan ik de boter met olie vervangen?
posted by marocovic on 10-02-2006
aleen maar 1
posted by ellouisa on 10-02-2006
ja sorry ik had de tekst van mijn topic op marokko.nl gekopieerd. Ik weet niet hoe je hier meerdere foto´s kan plaatsen, welke link je dan moet gebruiken.
posted by marocovic on 11-02-2006
ik heb ze la gezien op marokko.nl en ik heb de cake vandaag gemaakt echt heel heerlijk
posted by ellouisa on 12-02-2006
Daar ben ik blij om 🙂
posted by IngridSaida on 13-02-2006
Als je meerdere foto’s bij het recept wilt zetten dan kan je gewoon je foto’s van maroc.nl copiëren en plakken…..
Heerlijk recept weer; ik ga het gauw eens uitproberen…..
posted by ellouisa on 14-02-2006
o echt? ik dacht dat het alleen met links kon. Dan ga ik het eens proberen.
bedankt voor je compliment 🙂
posted by pareltje on 14-02-2006
meid het ziet er zoals gewoonlijk weer heerlijk uit,ik ga hem zsm maken inshallah en ik laat je weten hoe lkker het heeft gesmaakt :knipoog:
posted by ellouisa on 15-02-2006
dankje islaamparel 😀 Ja laat het me weten, vind k altijd leuk 🙂
Liefs ellouisa
posted by hind on 20-02-2006
Ik wilde alleen even zeggen dat ik deze cake/taart afgelopen weekend heb gemaakt en hij was een heel groot succes, vooral bij mijn man. Dus heel erg bedankt
posted by safiya on 13-03-2006
lijkt me lekker gaat het zo maken je hoort het wel
posted by safiya on 13-03-2006
ik ben ermee bezig maar waar moet de melk in??????????
heb het niet ingedaan
maar staat wel in de ingredienten
posted by safiya on 13-03-2006
nou het zit inde oven,mar ik weet niet hoe het gaat worden je hoort het wel
nog bedankt voor je recept
posted by safiya on 17-03-2006
nou iedereeen vond het heerlijk bedankt
posted by ellouisa on 19-03-2006
nou ben blij dat het gesmaakt heeft 🙂
ik was inderdaad de melk vergeten erbij te zetten. Ik zal het veranderen.
posted by Oem Abdurrahman on 11-04-2006
o lekker deze ga ik ook binnenkort maken inshallah je hoort van me!
posted by gelderse on 05-08-2006
Het staat nu in de oven ik ben benieuwd.
posted by ellouisa on 05-08-2006
en oemmie is het gelukt? En gelderse, hoe smaakt ie?
posted by Khadija1 on 21-08-2008
ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija
posted by Khadija1 on 21-08-2008
beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
liefs khadija
posted by Khadija1 on 21-08-2008
beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
liefs khadija
posted by Khadija1 on 21-08-2008
ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija
posted by Khadija1 on 21-08-2008
ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija
posted by Khadija1 on 21-08-2008
ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija
posted by zinaatje on 26-09-2008
dit ziet er echt heerlijk uit en makkelijk
posted by zinaatje on 26-09-2008
een ideetje, misschien in plaats van poedersuiker, soms jam met kokos erop. KAn ook heerlijk zijn
posted by maya25 on 01-11-2008
lieve ellouisa ik heb een vraagje ik heb de cake gemaakt op zich wel goed gelukt alleen je vermeldt; Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Maar als je het niet roert dan kun je het mengsel niet over het deeg verdelen omdat alles dan nog in de kom blijft vast plakken. kun je het echt niet roeren of door elkaar husselen?
posted by maya25 on 01-11-2008
Het was wel lekker gelukt alleen het zag er niet echt mooi uit. maar heb wel complimentjes gehad voor de smaak!!
posted by nadie on 16-12-2008
ik heb ook die cake gemaakt en inderdaad
het zag er niet zo mooi uit zoals op de foto,maar ik heb wel compplimentjes gekregen voor de smaak.en misschien dat de 2 de keer het wel lukt jullie horen het dan wel.
posted by Ummmooierd on 01-04-2016
Ik heb m gemaakt en hij is gelukt! Had m gemaakt als verassing voor mijn man. Hij vond m lekker. Ik zelf hou niet zo van gerechten en gebak waar appels in zitten.