Loader

Appelcake-taart

2006-02-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 125 gr boter
    125 gr suiker
    3 eieren
    250 gr bloem
    3 el melk
    1 zakje bakpoeder
    3 appels
    Verder:
    1 ei, gesplitst
    50 gr suiker
    30 gr bloem
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl kaneel of koekkruiden

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een sprinvorm in (22 cm of 24 cm).
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot een luchtige massa. Mix de melk erdoor. Zeef bloem met het bakpoeder en mix dat er ook door. Schep het in de springvorm. Schil en rasp de appels en verdeel dat over het beslag in de vorm. Klop het eiwit stijf met 1 tl suiker. Klop de eidooier met de rest van de suiker schuimig. Zeef bloem met bakpoeder en kaneel of koekkruiden. Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Verdeel dit over de geraspte appel in de springvorm en zet hem in het midden van de oven. Bak hem in 60 tot 70 minuten gaar. Bestrooien met poedersuiker voor serveren.

Warm is hij het allerlekkerst, maar ook koud is hij super!

Deel dit recept met anderen

Comments (31)

  1. posted by marocovic on 10-02-2006

    lieve louisa er staan geen foto’s bij

    • posted by sweetness on 09-05-2021

      kan ik de boter met olie vervangen?

       
  2. posted by marocovic on 10-02-2006

    aleen maar 1

  3. posted by ellouisa on 10-02-2006

    ja sorry ik had de tekst van mijn topic op marokko.nl gekopieerd. Ik weet niet hoe je hier meerdere foto´s kan plaatsen, welke link je dan moet gebruiken.

  4. posted by marocovic on 11-02-2006

    ik heb ze la gezien op marokko.nl en ik heb de cake vandaag gemaakt echt heel heerlijk

  5. posted by ellouisa on 12-02-2006

    Daar ben ik blij om 🙂

  6. posted by IngridSaida on 13-02-2006

    Als je meerdere foto’s bij het recept wilt zetten dan kan je gewoon je foto’s van maroc.nl copiëren en plakken…..
    Heerlijk recept weer; ik ga het gauw eens uitproberen…..

  7. posted by ellouisa on 14-02-2006

    o echt? ik dacht dat het alleen met links kon. Dan ga ik het eens proberen.
    bedankt voor je compliment 🙂

  8. posted by pareltje on 14-02-2006

    meid het ziet er zoals gewoonlijk weer heerlijk uit,ik ga hem zsm maken inshallah en ik laat je weten hoe lkker het heeft gesmaakt :knipoog:

  9. posted by ellouisa on 15-02-2006

    dankje islaamparel 😀 Ja laat het me weten, vind k altijd leuk 🙂
    Liefs ellouisa

  10. posted by hind on 20-02-2006

    Ik wilde alleen even zeggen dat ik deze cake/taart afgelopen weekend heb gemaakt en hij was een heel groot succes, vooral bij mijn man. Dus heel erg bedankt

  11. posted by safiya on 13-03-2006

    lijkt me lekker gaat het zo maken je hoort het wel

  12. posted by safiya on 13-03-2006

    ik ben ermee bezig maar waar moet de melk in??????????
    heb het niet ingedaan
    maar staat wel in de ingredienten

  13. posted by safiya on 13-03-2006

    nou het zit inde oven,mar ik weet niet hoe het gaat worden je hoort het wel
    nog bedankt voor je recept

  14. posted by safiya on 17-03-2006

    nou iedereeen vond het heerlijk bedankt

  15. posted by ellouisa on 19-03-2006

    nou ben blij dat het gesmaakt heeft 🙂
    ik was inderdaad de melk vergeten erbij te zetten. Ik zal het veranderen.

  16. posted by Oem Abdurrahman on 11-04-2006

    o lekker deze ga ik ook binnenkort maken inshallah je hoort van me!

  17. posted by gelderse on 05-08-2006

    Het staat nu in de oven ik ben benieuwd.

  18. posted by ellouisa on 05-08-2006

    en oemmie is het gelukt? En gelderse, hoe smaakt ie?

  19. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  20. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
    liefs khadija

  21. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    beantwoord me snel ik wil het make voor de ramadan
    liefs khadija

  22. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  23. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  24. posted by Khadija1 on 21-08-2008

    ziet er heerlijk eruit! ik bn besig met het opschrijven van het recept en ik zie dat je ingredient hebt gepilts in 2 ma wt ik ff nie snap is dat 30 gr bloem haal je dat dan van de 250 gr bloem af of nie??? en het zelfde met het ei, de suiker en het bakpoeder alvast bedankt liefs khadija

  25. posted by zinaatje on 26-09-2008

    dit ziet er echt heerlijk uit en makkelijk

  26. posted by zinaatje on 26-09-2008

    een ideetje, misschien in plaats van poedersuiker, soms jam met kokos erop. KAn ook heerlijk zijn

  27. posted by maya25 on 01-11-2008

    lieve ellouisa ik heb een vraagje ik heb de cake gemaakt op zich wel goed gelukt alleen je vermeldt; Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Maar als je het niet roert dan kun je het mengsel niet over het deeg verdelen omdat alles dan nog in de kom blijft vast plakken. kun je het echt niet roeren of door elkaar husselen?

  28. posted by maya25 on 01-11-2008

    Het was wel lekker gelukt alleen het zag er niet echt mooi uit. maar heb wel complimentjes gehad voor de smaak!!

  29. posted by nadie on 16-12-2008

    ik heb ook die cake gemaakt en inderdaad
    het zag er niet zo mooi uit zoals op de foto,maar ik heb wel compplimentjes gekregen voor de smaak.en misschien dat de 2 de keer het wel lukt jullie horen het dan wel.

  30. posted by Ummmooierd on 01-04-2016

    Ik heb m gemaakt en hij is gelukt! Had m gemaakt als verassing voor mijn man. Hij vond m lekker. Ik zelf hou niet zo van gerechten en gebak waar appels in zitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.