Loader

Bulgur met kip

2006-10-29
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Bulgur (Te koop bij de turk)
    Stukjes prei
    Eventueel stukjes paprika (klein gesneden)
    1 aardappel (in blokjes gesneden)
    1 kippenbouillonblokje
    tomatenpuree
    kippenvleugels
    zout,peper,rode peper,nane

Method

Step 1

Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan. Voeg de kip toe en bak deze een paar minuten in de olie. Voeg de prei, eventueel stukjes paprika's en de blokjes aardappels toe. Bak dit alles een paar minuten mee.

Voeg daarna 1 eetl tomatenpuree toe, de kruiden en bak dit alles 2 minuutjes al roerend door. Doe daarna water in de pan (iets meer dan de helft ) en voeg 1 kippenbouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Als het kookt zet je het vuur wat lager en laat je alles nog zo'n halfuur doorkoken (misschien iets langer het water moet iets indikken). Wel af en toe alles even doorroeren.

Als het water iets is ingedikt doe je 3 handjes bulgur bij het water en dit laat je nog een paar minuten meekoken tot de bulgur gaar is.

Serveer de bulgur en kip apart.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.