Loader

Zalmbuideltjes met Hollandse garnalen (foto’s).

2013-03-16
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor 4 personen
    - 200 gr. gerookte zalm
    - 100 gr. grijze garnalen
    - ...1 vleestomaat
    - 1 citroen
    - handje bieslook
    - 2 handjes sla
    Saus:
    - 4 el. mayonaise
    - 1 el. tomatenketchup
    - zout en peper

Method

Step 1

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in hele kleine blokjes.

Roer de mayonaise, ketchup door elkaar tot een sausje. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen en tomaten. Knip de bieslook erboven en schep alles door elkaar.

 

Bedek een klein schaaltje met een vel plastic folie.

Belg het schaaltje met 1/4 deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen.

Schep 1/4 deel van het garnalenmengsel erin.

Vouw de zalm er overheen.

Pak de folie op en draai strak op tot een bolletje. Maak er zo nog 3 en bewaar ze tot gebruik (omgekeerd) in de koelkast.


Serveertips
Verdeel wat sla over 4 bordjes. Haal de buideltjes uit de folie en leg ze met de mooie kant boven op de sla. Garneer met een mooi gedraaid schijfje citroen en een sprietje bieslook.

Leuk als VOORGERECHT…. maak ze dan alleen iets kleiner, dus kleiner schaaltje gebruiken! Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sara6 on 18-03-2013

    Lijkt me lekker. Kleine tip: voor een stevig resultaat kun je misschien kant en klare aardappelsalade er doorheen doen.

  2. posted by tchoepita on 18-03-2013

    zoo, ziet er lekker uit, ga ik echt een keer proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.