Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade
2005-10-11- Cuisine: Duitse
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade, is echt een pittige salade maar heerlijk, vooral als je er een lekkere knapperige stokbroodje bij neemt……..
Ingredients
- - 1 kg aardappels (kriel) ongeschild in vieren gesneden
- 550 gr frankfurters ( kun je bij de turk kopen )
- 1 el maïsolie
- 3 lente-uitjes, gehakt
- 2 stengels selderij, fijngehakt
- 125 ml zure room
- 3 el Zaanse mosterd
- 2 el verse bladpeterselie, gehakt
Method
Step 1
Kook de aardappels 10-15 minuten, of totdat ze bijna gaar zijn (prik met een vork om te zien of ze gaar zijn). Laat ze uitlekken. Laat de frankfurters 5 minuten sudderen in een pan met water, laat ze uitlekken en houd ze warm.
Verwarm de olie in een grote bakpan, laat de peterselie, lente-ui en selderij 2 minuten op een vuur zacht worden. Voeg de zure room en mosterd toe. Snijd de worstjes schuin in stukjes van 2 cm. Doe ze in de pan met de aardappels.
Breng de salade op smaak met zout en peper en schep hem voorzichtig rond.........
Eet smakelijk