Loader

Spinazie met kikkererwten!

2007-02-20
  • Servings: hele familie
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250/ 500 gram Gehakt
    Bladspinazie verse
    Kikkererwten pot
    1 Ui
    2 teentjes Knoflook
    Paprikapoeder
    Zout + Peper
    2 Bouillonblokjes
    1 liter Water
    Olijfolie

Method

Step 1

Was de bladspinazie heel goed en dan de kroontjes eraf halen!! Rul de gehakt alvast in de pan! als t vlees gaar is doe je er een beetje spinazie bij zodat je t vlees bedekt en dan een laagje kikkererwten erbij en dan de uienringen erbij doen niet zoveel een kleine beetje en 1 knoflook raspen en dan de kruiden erbij, paprikapoeder, peper en zout!

En maak dus laagjes van spinazie, kikkererwten, ui, knoflook en kruiden, totdat alle groente op is! Giet dan olijfolie over t gerecht, niet teveel! En dan de 2 bouillonblokjes erbij doen en de liter water! Dan de deksel op de pan en gaar laten worden!

Laat nog wel wat saus over, want dan kan je t gerecht met brood eten!

En dan in een grote schaal leggen en serveer met brood en olijven!!

Dit is echt heerlijk en makkelijk!!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by sjaahida on 20-02-2007

    dit is lekker!!!!!!!!!!! heb het weleens bij nas gegeten

  2. posted by Nas on 21-02-2007

    salaam 3leikom oegtie, shoekran, dankje! alleen nog foto plaatsen hahaha! maar die komt binnenkort inshallah!! beslama

  3. posted by sara6 on 21-02-2007

    dit lijkt me echt lekker..hoeveel gram kikerwten gebruik je? kan je ze ook zelf weken? en dan nog de laatste vraag kan ik ook blokjes spinazie gebruiken of wordt dat papperig
    alvast bedankt

  4. posted by Nas on 22-02-2007

    salaam oegtie, je kan een hele pot kikkererwten gebruiken!! en beter bladspinazie want dat andere wordt papperig en is ook minder lekker dan de verse!! BESLAMA

  5. posted by sara6 on 22-02-2007

    thanks meid voor de snelle reactie maar de kikkerwten moeten al geweekt zijn neem ik aan..ik gebruik geen pot maar grote hoeveelheid. 250gr ongeveer?

  6. posted by Nas on 26-02-2007

    hoi meid ja joh hoeveel jij erin wil doen!! t maakt in principe niet zo veel uit!! ligt eraan of je van weinig of veel kikkererwten houdt!! dus maak er een beetje je eigen recept van! ik koop bij de marokkaanse winkel zo’n pot, ik heb niet zoveel tijd om alles nog te gaan weken enz!! beslama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.