Loader

Vruchtenvlaai

2006-06-10
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 125 ml melk
    250 gr bloem (kan meer zijn, tot je een goed deeg krijgt)
    1 ei
    40 gr zachte boter
    Snufje zout
    10 gr gedroogde gist (2,5 tl ongeveer)
    50 gr suiker
    Voor de vulling:
    1 pakje banketbakkersroom van baukje
    400 ml water
    Vruchten naar keuze (ik heb aardbeien en ananas gebruikt)
    1 vlaaivorm (ik heb die van blokker, die is 28 cm)

Method

Step 1

Meng de bloem met gist en suiker. Klop de melk met het ei los en klop de zachte boter erdoor. Doe het snufje zout er ook bij.

Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de vloeistof, kneed het tot een zacht en soepel deeg (10-15 minuten). Laat het dan 30 minuten rijzen. Kneed het nog even door en rol het dan uit met behulp van wat bloem. Rol het tot een cirkel die net iets groter is dan je vlaaivorm. Bekleed de vorm hiermee.

Mix de banketbakkersmix met het water door elkaar en laat het 5 min opstijven. Bestrijk hiermee de bodem en bak de taart 40 minuten op 175 graden gaar.

Laat hem afkoelen en versier hem met de vruchten.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sami on 10-06-2006

    woeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw
    netjes dat lijkt me lekker.dat ga ik zeker maken.

  2. posted by mashallah on 10-06-2006

    dit ziet er heerlijk uit, en te mooi om op te eten.

  3. posted by hind on 12-06-2006

    Masha Allah, dit ziet er echt heerlijk uit. Echt zomers ook, ga ik meteen proberen te maken. Waar haal je al die heerlijke recepten toch vandaan meid?!?

  4. posted by ellouisa on 12-06-2006

    dankjewel dames! Overal en nergens, een beetje van mezelf een een beetje van kookboeken, internet, tijdschriften, familie en vrienden 😀

  5. posted by moslima on 22-06-2006

    barkallah ufik meid het ziet er heerlijk uit.

  6. posted by Hannane on 17-08-2006

    Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen te maken.

  7. posted by salima1 on 26-07-2007

    MMM Mjam Mjam ziet er zomers frisjes uit!!
    Wel een aanrader zeg!!

  8. posted by amientje on 31-08-2007

    echt zo heerlijk…gewoon perfect ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.