Vanillekrullen
2014-09-01- Cuisine: Franse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto’s gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.
Ingredients
- - 400 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7gr) of 20 gr verse gist
- 200 ml lauwe melk
- 40 gr suiker
- 60 gr zachte boter
- Snufje zout
- 1 tl kaneel (hoeft niet)
- Voor de vulling:
- 3 zakjes vanillesuiker
- 75 gr zachte boter
- 1 ei om te bestrijken
Method
Step 1
Meng de bloem met de gedroogde gist (bij verse gist, deze oplossen in de melk). Voeg de suiker, kaneel en boter toe en roer het door. Dan de lauwe melk beetje bij beetje erbij en kneden tot een zacht deeg (15 minuten). Daarna pas zout erbij kneden. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen en rol het daarna uit tot een vierkant van 30 x 50 cm.
Meng de boter met de vanillesuiker en smeer het deeg hiermee in. Rol het op vanaf de lange kant en snijd in plakken van 2, 5 cm. Snijd die een stukje in en klap de helften naar buiten. Laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm dan de oven voor op 225 graden en bestrijk de broodjes met ei. Bak ze in 10-15 minuten gaar.