Loader

Vanillekrullen

2014-09-01
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Deze broodjes zijn heerlijk door de vulling met vanille. Ik heb bereidingsfoto’s gemaakt voor het vouwen van de broodjes in deze vorm.

Ingredients

  • - 400 gr bloem
    - 1 zakje gedroogde gist (7gr) of 20 gr verse gist
    - 200 ml lauwe melk
    - 40 gr suiker
    - 60 gr zachte boter
    - Snufje zout
    - 1 tl kaneel (hoeft niet)
    - Voor de vulling:
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 75 gr zachte boter
    - 1 ei om te bestrijken

Method

Step 1

Meng de bloem met de gedroogde gist (bij verse gist, deze oplossen in de melk). Voeg de suiker, kaneel en boter toe en roer het door. Dan de lauwe melk beetje bij beetje erbij en kneden tot een zacht deeg (15 minuten). Daarna pas zout erbij kneden. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen en rol het daarna uit tot een vierkant van 30 x 50 cm.

Meng de boter met de vanillesuiker en smeer het deeg hiermee in. Rol het op vanaf de lange kant en snijd in plakken van 2, 5 cm. Snijd die een stukje in en klap de helften naar buiten. Laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm dan de oven voor op 225 graden en bestrijk de broodjes met ei. Bak ze in 10-15 minuten gaar.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.