Witte chocobonbons met cornflakes
2006-10-20- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.2 / 5)
35 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gr witte chocolade
Paar handjes cornflakes, geplet
Papieren vormpjes
Kokos (gekleurd of gewoon) of spikkeltjes
Method
Step 1
Smelt de chocolade met 2-3 el olie en meng het met de cornflakes. Vul de kleine vormpjes en bestrooi met spikkeltjes of (gekleurde) kokos.
Laat ze hard worden en klaar
posted by yasmina on 20-10-2006
ziet lekker uit, lijefs missbaby
posted by **noura** on 20-10-2006
Hoihoi,
Mag ik vragen waar je die spikkeltjes vandaan hebt, ze zien er anders uit dan die van de winkel want daar zit volgens mij haast geen blauw in.
Ik ben ook benieuwd waar je al die recepten vandaan hebt, soms een lieev schoonmoeder in Marokko???
Ik heb trouwens al een aantal van je koekjes gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Ik had in geen jaren koekjes gemaakt maar nu begin ik er plezier in te krijgen
Het is trouwens wel een beetje behelpen met de gasoven die is heb hij werkt namelijk als volgt, ik zet het ding aan en vervolgens moet ik maar hopen dat hij de juiste temperatuur heeft met als gevolg dat ik ongeveer om de 5 minuten moet controleren hoe het met mijn baksel gaat. Ook gaat het vuur steeds omlaag dus dat moet ik ook steeds bijstellen.
Tot nu toe is het maar een keer mis gegaan, best knap toch??? ;P
Mijn man en ik gaan binnenkort insha’Allah een nieuw fornuis kopen, we moeten het alleen nog eens worden over welke het gaat worden.
Hoop dat mijn geklets je niet verveeld heeft…
posted by sennar on 21-10-2006
beste elouissa vraagje, hoe smelt jij de chocolade. ik weet dat je het au bain de marie moet doen, maar moet je dan steeds het water op laag vuur zetten, zodat het niet hard wordt ofzo?
posted by ellouisa on 21-10-2006
Lieve noura, wat leuk om te horen dat je al zoveel uitgeprobeerd hebt!! Ja vervelend is dat als je het steeds moet controleren, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan! Nouja bijna allemaal dan hihi.
DIe spikkeltjes heb ik van iemand gekregen, die heeft ze OF uit duitsland OF uit marokko, weet t niet zeker….
Wat betreft de recepte, dat verschilt… Ik heb een aantal kookboeken in marokko gekocht, sommige komen uit nederlandse kookboeken, sommige van internet, sommige zelf verzonnen. Bijna altijd verander ik iets aan de recepten als ze van iemand anders zijn. Zo geef ik mijn eigen draai eraan 🙂
posted by ellouisa on 21-10-2006
Lieve sennar,
Wat ik doe is een heel klein laagje water in een pannetje, daarop de kom met chocolade. Je moet zorgen dat de onderkant van de kom het water niet raakt in het pannetje.
Dan de choco op laag vuur laten smelten zonder te roeren. Beetje olie erbij en pas als alles is gemsolten het doorroeren.
posted by Nana21 on 23-10-2006
Dit zijn leuke koekjes. Je kan ze ook met donkere chocolade doen. Lijkt me ook erg leuk. Ik ga ze zeker eens maken. Is ook erg leuk om aan Kids te serveren. Of door hun te laten maken. Zouden ze leuk vinden… (niet dat ik ze heb) Maar goed! Nice cookies
posted by superkok on 16-12-2007
ja heerlijk ga ze ook maken
posted by zinaatje on 28-09-2008
lijkt me heerlijk, ga ze nchallah ook maken
posted by zinaatje on 29-09-2008
weetiemand misschien waar ik die kleine bakvormpjes kan kopen. IK had alleen die grote gevonden
posted by koken20 on 27-06-2009
haai,
je kan het ook met gewone bruine chocolade maken,
dan kan je het mixen,
de ene helft wit en de andre bruin
gr
posted by sadiye on 28-07-2009
lekker goed ideetje koken20 😉