Loader

Witte chocobonbons met cornflakes

2006-10-20
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 35
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

35 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200 gr witte chocolade
    Paar handjes cornflakes, geplet
    Papieren vormpjes
    Kokos (gekleurd of gewoon) of spikkeltjes

Method

Step 1

Smelt de chocolade met 2-3 el olie en meng het met de cornflakes. Vul de kleine vormpjes en bestrooi met spikkeltjes of (gekleurde) kokos.
Laat ze hard worden en klaar

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by yasmina on 20-10-2006

    ziet lekker uit, lijefs missbaby

  2. posted by **noura** on 20-10-2006

    Hoihoi,

    Mag ik vragen waar je die spikkeltjes vandaan hebt, ze zien er anders uit dan die van de winkel want daar zit volgens mij haast geen blauw in.
    Ik ben ook benieuwd waar je al die recepten vandaan hebt, soms een lieev schoonmoeder in Marokko???
    Ik heb trouwens al een aantal van je koekjes gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Ik had in geen jaren koekjes gemaakt maar nu begin ik er plezier in te krijgen
    Het is trouwens wel een beetje behelpen met de gasoven die is heb hij werkt namelijk als volgt, ik zet het ding aan en vervolgens moet ik maar hopen dat hij de juiste temperatuur heeft met als gevolg dat ik ongeveer om de 5 minuten moet controleren hoe het met mijn baksel gaat. Ook gaat het vuur steeds omlaag dus dat moet ik ook steeds bijstellen.
    Tot nu toe is het maar een keer mis gegaan, best knap toch??? ;P
    Mijn man en ik gaan binnenkort insha’Allah een nieuw fornuis kopen, we moeten het alleen nog eens worden over welke het gaat worden.
    Hoop dat mijn geklets je niet verveeld heeft…

  3. posted by sennar on 21-10-2006

    beste elouissa vraagje, hoe smelt jij de chocolade. ik weet dat je het au bain de marie moet doen, maar moet je dan steeds het water op laag vuur zetten, zodat het niet hard wordt ofzo?

  4. posted by ellouisa on 21-10-2006

    Lieve noura, wat leuk om te horen dat je al zoveel uitgeprobeerd hebt!! Ja vervelend is dat als je het steeds moet controleren, maar gelukkig is het allemaal goed gegaan! Nouja bijna allemaal dan hihi.
    DIe spikkeltjes heb ik van iemand gekregen, die heeft ze OF uit duitsland OF uit marokko, weet t niet zeker….
    Wat betreft de recepte, dat verschilt… Ik heb een aantal kookboeken in marokko gekocht, sommige komen uit nederlandse kookboeken, sommige van internet, sommige zelf verzonnen. Bijna altijd verander ik iets aan de recepten als ze van iemand anders zijn. Zo geef ik mijn eigen draai eraan 🙂

  5. posted by ellouisa on 21-10-2006

    Lieve sennar,
    Wat ik doe is een heel klein laagje water in een pannetje, daarop de kom met chocolade. Je moet zorgen dat de onderkant van de kom het water niet raakt in het pannetje.
    Dan de choco op laag vuur laten smelten zonder te roeren. Beetje olie erbij en pas als alles is gemsolten het doorroeren.

  6. posted by Nana21 on 23-10-2006

    Dit zijn leuke koekjes. Je kan ze ook met donkere chocolade doen. Lijkt me ook erg leuk. Ik ga ze zeker eens maken. Is ook erg leuk om aan Kids te serveren. Of door hun te laten maken. Zouden ze leuk vinden… (niet dat ik ze heb) Maar goed! Nice cookies

  7. posted by superkok on 16-12-2007

    ja heerlijk ga ze ook maken

  8. posted by zinaatje on 28-09-2008

    lijkt me heerlijk, ga ze nchallah ook maken

  9. posted by zinaatje on 29-09-2008

    weetiemand misschien waar ik die kleine bakvormpjes kan kopen. IK had alleen die grote gevonden

  10. posted by koken20 on 27-06-2009

    haai,
    je kan het ook met gewone bruine chocolade maken,
    dan kan je het mixen,
    de ene helft wit en de andre bruin
    gr

  11. posted by sadiye on 28-07-2009

    lekker goed ideetje koken20 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.