Loader

Soezen gebak

2008-07-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 ml water
    - 250 gr Bloem
    - 100 gr boter
    - 6 eieren
    - snufje zout

Method

Step 1

Kook of Soezendeeg;

Het 250 ml Water met de 100Gram Boter en het mespuntje zout in een pan onder voortdurend roeren aan de koek brengen.

De 250 gram gezeefde Bloem in een keer al roerend aan het kokende boter-watermengsel toevoegen.

De massa verder verwarmen, de bloem zorgt voor de binding. De massa in beweging houden.

In de massa blijven roeren tot het deeg als een bal van de panbodem loslaat en er op de panbodem een witte waas onstaat.

De massa in een mengkom doen en laten afkoelen. Een ei erdoor roeren tot het voledig door de massa is opgenomen.

De resterende eieren na elkaar toevoegen en erop letten dat elk ei goed met het deeg is vermengt alvorens het volgende ei toe te voegen.

De consistentie van het deeg controleren. Het daarvoor het lepel omhoog; het deeg moet glad zijn en glanzen en makelijk van de lepel aflopen. De soezendeeg op een stuk bakpapier spuiten en het deeg 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven (220Graden ) Bakken

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11.

als ze zijn afgekoeld vullen met een spuit met slagroom of bbr.

ook kan je de soezen dompelen in gesmolten chocolade.

Verder gebruik een spuitzak met kantelmondje nr 11. voor wat kleinere soesjes.

Je kunt er kleine of grote soezen mee maken..

Deel dit recept met anderen
Recipe Type: Tags: , Ingredients: , , , , , ,

    Comments (6)

    1. posted by bloemetje* on 25-10-2008

      Dit is totaal geen duidelijk recept.
      De resterende eiren na elkaar toevoegen ? Je moet eerst wel weten hoeveel eiren je nodig hebt.

    2. posted by sadiye on 04-11-2008

      hahhahaa totaal gelijk

    3. posted by Druifje on 30-11-2008

      Sorry door het te snel typen was ik de aantal eieren vergeten!!

      Het zijn er 6 Stuks!!

    4. posted by Druifje on 30-11-2008

      Dit zijn de ingredienten:
      250 ml water
      250 gr Bloem
      100 gr boter
      6 eieren
      snufje zout

    5. posted by sadiye on 30-11-2008

      nr 11 hahahahahaha welke is dat?:D 😀 😀

    6. posted by xchidax on 08-12-2008

      Dat is een spuitmondje he.. staat er als het goed is gewoon op of bij..
      Ziet er heerlijk uit druifje!

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.