Visballetjes
2006-10-05- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
1 theelepel zout
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 limoen, schil geraspt (rest wordt niet gebruikt)
1 ei
100 g bloem
100 ml zonnebloemolie
Materialenkeukenmachine, hapjespan
Method
Step 1
Bereiden
Vaak worden deze visballetjes gemaakt van gezouten vis, maar van verse vis zijn ze ook lekker. Pureer de kabeljauwfilet in een keukenmachine met het zout, knoflook, sjalot, rode peper en geraspte limoenschil. Meng ei en bloem erdoor en maak van het mengsel met vochtige handen 12-16 kleine balletjes. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de balletjes (in porties) in 3-4 minuten rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de visballetjes met sambal of pikante salsa uit een pot.
posted by Juffie on 06-10-2006
Moet de vis al gebakken zijn? Lijkt mij dat ze niet snel gaar worden in zo een bal?
posted by Cinderella on 07-10-2006
Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.
posted by Cinderella on 07-10-2006
Neen de vis hoeft niet gebakken te zijn. Als ze in de olie gaan dan zijn ze als het goed is als gaar. Maarre je kunt ook eerst de vis bakken en daarna in de olie gooien, maar dan heb e wel de kans dat de inhoud erg slap wordt.
posted by Juffie on 10-10-2006
Nee, ik denk dat je de inhoud gewoon goed moet laten uitlekken
posted by sara38 on 07-11-2009
ik heb ze gemaakt ,ze zijn heel makelijk te maken.en nog lekker ook;