Loader

Appeltaart

2007-02-11
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Benodigdheden:(voor het deeg)
    300gram zelfrijzend bakmeel
    1 ei
    175 gram koude boter
    150 gram gezeefde witte basterdsuiker
    1 afgestreken theelepel zout
    Benodigdheden: (voor het appelmengsel)
    1 kilo harde zure appels (of goudreinetten)
    50 gram suiker
    50 gram krenten
    50 gram rozijnen
    2 of 3 theelepels kaneel
    3 theelepels citroensap
    springvorm van 24 cm. doorsnede

Method

Step 1

Verwarm de oven voor tot 175 graden en zet het rooster 1 plaats onder het midden in de oven.

Vet de vorm in.

Klop het ei los met een vork.

Snijd de koude boter in dobbelsteentjes.

Meng de stukjes gesneden geschilde appel, suiker, gewelde en uitgeknepen krenten en rozijnen en het kaneel, met het citroensap.

Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het zout en 2/3 van het ei in een kom.

Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.

Gebruik 3/4 van het deeg om de vorm te bekleden, maak een opstaande rand van ca. 3 cm.

Verdeel het appelmengsel over de met deeg beklede vorm.

Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes, druk ze iets plat en leg ze in ruitvorm op de appeltaart.

Bestrijk de ruitvorm met de rest van het ei.

Bak de appeltart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin.

Laat de appeltaart in de vorm afkoelen tot de korst stevig is.

Verwijder dan de springvormrand.

Bestuif de appeltaart eventueel met poedersuiker, of spuit er in figuurtjes slagroom op.

Het laatste is niet geschikt voor slankelijners/sters

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Yaminaa on 11-02-2007

    Ziet er mooi en lekker uit!

  2. posted by ellouisa on 12-02-2007

    lekkere ouderwetse appeltaart!!

  3. posted by Samira82 on 06-04-2007

    Dit is echt zoooo lekker helemaal met wat zelfgeklopte slagroom !

  4. posted by Oem Anas AlHollandiy on 02-06-2008

    Salaam alaykoem, moet hier perse zelfrijzend bakmeel bij of kan het ook met normaal meel? Als er zelfrijzend bakmeel bij moet, hoe noem je dat in het Marokkaans? (ik woon in maroc daarom. Barak Allahoe fieki! Wa salaam.

  5. posted by mocrogangster on 29-09-2008

    de appeltaart is echt lkkr ik heb er echt van genoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.