Loader

Pistache- koekjes

2006-01-15
  • Servings: ongeveer 35 stuks
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor ongeveer 35 stuks heb je het volgende nodig:
    Voor het deeg:
    - 150 gram boter
    - 3 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - meel
    De vulling van de koekjes:
    (Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)
    - 150 gram gepelde pistache-nootjes.
    - 50 gram amandelen.
    - 2 eetlepels poedersuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - Een paar druppels groene kleurstof
    - rozenwater.

Method

Step 1

Voor het deeg:


- 150 gram boter
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- meel

- Meng bovengenoemde ingredienten door elkaar.
- Voeg meel toe totdat het deeg lekker soepel is.

De vulling van de koekjes:
(Het is het handigst om de vulling een dag van te voren te maken)

- 150 gram gepelde pistache-nootjes.
- 50 gram amandelen.
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een paar druppels groene kleurstof
- rozenwater.

- Maal de pistache en de amandelen heel fijn.
- Meng vervolgens met poedersuiker, vanillesuiker en kleurstof.
- Voeg net zoveel rozenwater toe totdat je van de vulling kleine balletjes kan maken.
- Laat de vulling een kwartiertje staan.
- Maak van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.

- Maak van het deeg balletjes zo groot als een kleine walnoot.
- Maak een kuiltje in het balletje deeg en stop daar het balletje pistache-vulling in.
- Maak het balletje mooi rond en daarna een beetje plat.
- Snijd het koekje met een scherp mes kruiselings in.
- Leg de koekjes op de bakplaat.

- Bak de koekjes een kwartiertje op 175 Graden.

Als de koekjes uit de oven zijn...

- Smeer de zijkanten in met honing.
- Haal de zijkanten door de gehakte pistachenootjes.

Deze koekjes zijn echt

Succes allemaal

Deel dit recept met anderen

Comments (31)

  1. posted by Goegie* on 15-01-2006

    Je plaatst als geroepen, ik was bezig met koejes uitkiezen om ze vandaag te maken, ik ga er gelijk aan beginnen! 🙂
    Ik wilde wel vragen wat je precies bedoelde met het deeg kruiselings snijden, is het gewoon zachtjes op het deeg drukken als vorm van versiering?

  2. posted by Romaisa on 15-01-2006

    Als je naar de foto kijkt….
    Daarmee bedoel ik dat je met een scherp mes in het koekje gaat snijden.
    Veel succes. Ze zijn echt heel lekker!!!

  3. posted by receptenvrouw on 15-01-2006

    goegie heeft gelijk je plaats ze op een goed moment ik ga ze ook maken. zo snel mogelijk

  4. posted by Romaisa on 16-01-2006

    Veel succes!!
    Deze koekjes moeten lukken!!

  5. posted by Goegie* on 17-01-2006

    Gelukt zijn ze Alhamdoelilah, en smaken doen ze ook! Allen heb ik de deeg bij mij een beetje te plat gemaakt, had die iets dikker mogen laten..les voor de volgende keer want die komt er zeker! Bedankt voor het receptje Romaisa!

  6. posted by Romaisa on 17-01-2006

    Super dat ze gelukt zijn!!!!
    En vergeet niet….Oefening baart kunst!!!!

  7. posted by 311276 on 17-01-2006

    waar kan je deze groene kleurstof kopen?

  8. posted by 311276 on 17-01-2006

    en moet je de boter smelten?

  9. posted by ellouisa on 17-01-2006

    kleurstof koop je bij toko´s of marokkaanse winkels.

  10. posted by Goegie* on 17-01-2006

    Dankjewel Ellouisa! Daar heb je zeker gelijk in..

  11. posted by 311276 on 18-01-2006

    maar hoe krijg je dat deeg nou zo soepel? moet je de boter wel of niet vloeibaar maken op het gasfornuis?

  12. posted by Romaisa on 18-01-2006

    De boter hoeft niet gesmolten te worden. Wel is het belangrijk dat de boter op kamertempratuur is. dus…tijdig uit de koelkast halen.

    Verder krijg je soepel en zacht deeg door niet te veel meel toe te voegen.Het deeg mag niet kruimelig worden.

    Succes ermee!!

  13. posted by 311276 on 18-01-2006

    sorry dat ik het vraag ,maar moet er geen nat ingredient bij het deeg? het lijkt namelijk allemaal zo droog, en hoe kan je nou een soepel deeg krijgen met alleen maar droge ingredienten? Ik hoop dat ik meer duidelijkheid kan krijgen.

  14. posted by Romaisa on 19-01-2006

    Het natte ingredient is eigenlijk de boter. Die zorgt ervoor dat het een geheel wordt.

    Succes ermee!!

  15. posted by 311276 on 19-01-2006

    bedankt voor het antwoorden van mijn vragen, nu heb ik meer duidelijkheid. ik ga deze zeker maken en ik hoop dat ze net zo goed lukken als de jouwe.

  16. posted by Romaisa on 19-01-2006

    InshaAllah……
    Succes ermee en laat ons weten hoe ze zijn gelukt!!!

  17. posted by receptenvrouw on 25-01-2006

    ik heb ze gemaakt ze zijn verrukelijkkkk ik ben zo trots op mij zelf de eerste koekje die is gelukt van de recepten die ik van hier heb!!!!!!!!!

  18. posted by mocro Gurl on 10-02-2006

    ziet er leker uit

  19. posted by fatimaatjuh on 16-02-2006

    is mooi maar, heb je misschien nog meer plaajes van die pistache koekjes hoe je het moet doen?

  20. posted by libeluli on 16-10-2006

    salam romaisa, deze koekjes lijken me heeeeeeeeeerlijk, ik g aze inshallah vanvaon voorbereiden en morgen afmaken..
    ik laat het je weten dankje voor deze zoetigheid!!!

  21. posted by oumjalil on 18-10-2006

    he roamisa ik heb die koekjes van je gemaakt ziet er heerlijk uit. mmoi voor elied vanavond even proeven. echt goed van je

  22. posted by 311276 on 20-10-2006

    hoi ik heb een vraagje,
    ik heb deze koekjes vandaag gemaakt, maar ik heb de boter wel vloeibaar gemaakt op het fornuis,omdat ik vergeten was of hij nou wel of niet vloeibaar gemaakt moest worden. Is dit een ramp of maakt het niet zoveel uit?
    Ik heb ze namelijk nog niet geproefd.
    Ik hoop op een reactie.

  23. posted by libeluli on 30-10-2006

    salam romaisa, ik heb ze gemaakt en ze zijn echt gruwelijk lekker gewoon, ik heb wel het dubbele deeg gemakt, en ik kreeeg er 80! hihihihi, dat word dus echt smullen, dankjewel lieverd voor dit herlijke recept, een echte aanrader!!!

  24. posted by sadiye on 03-10-2008

    ik heb deze koekjes gemaakt zijn echt verukkelijk heerlijk mmmm

  25. posted by oumlaila on 24-11-2008

    Gebruiken jullie gezoute of ongezoute pistache. Graag antwoord van iemand! Thanks

  26. posted by rimmel on 05-12-2008

    hoi romaisa ik heb ook een vraagje hoeveel meel moet er eigenlijk in.

  27. posted by sadiye on 09-12-2008

    je moet er meel in toevoegen totdat je een samenhangend deeg hebt

  28. posted by boukarfi24 on 26-09-2009

    ik heb deze koekjes gemaakt zijn echt lekker.

  29. posted by bou on 16-11-2009

    salaam 3alikoum, bedoel je met rozewater mazhaar? graag zsm antwoorden, want ik wil ze maken inscha allah, ze lijken heel lekker. chokran

  30. posted by bou on 16-11-2009

    salaam 3alikoum,is rozewater hetzefde als mazhaar? rgaar zsm antwoorden, want ik wil ze maken inscha allah, ze lijken heel lekker, chokran

  31. posted by sadiye on 20-11-2009

    hoi bou mazhaar is niet hetzelfde als rozenwater.mazhaar is oranjebloesemwater.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.