Pindakoekjes met sesam
2006-10-18- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 35 stuks
Average Member Rating
(4.2 / 5)
30 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr witte pinda's (dus zonder schil en ongebakken)
100 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
1 eidooier
20 gr gesmolten boter
Ongeveer 50 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
Decoratie:
1 eiwit
Handje sesamzaad
50 gr witte chocolade
35 halve pinda's
Method
Step 1
Maal de pinda;s helemaal fijn en meng het met de poedersuiker, ei, eidooier, vanillesuiker en boter. Kneed het door en voeg de bloem beetje bij beetje toe tot een samenhangend deeg ontstaat (het kan zijn dat je iets meer of iets minder bloem nodig hebt).
Maak 35 bolletjes en vorm die tot een soort kegeltje (zie eerste foto). Doop ze met de bovenkant in het eiwit en daarna in het sesamzaad. Leg ze op een bakplaat en bak ze 10-15 min op 175 graden gaar.
Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de witte chocolade. Doe een druppeltje chocolade op het koekje en plak er een pinda op.
* Je kan i.p.v. pinda;s ook amandelen nemen
posted by miss france on 19-10-2006
zien er heerlijk uit
posted by ellouisa on 19-10-2006
bedankt meid!
posted by yasmine on 19-10-2006
hallo had effe een vraagje kun je inplaats van chocolade ook een andere topping gebruiken, heb namelijk wel veel koekjes met chocolade gemaakt voor de suikerfeest!
posted by ellouisa on 20-10-2006
je kan ook jam nemen maar dat wordt niet zo hard…of gewoon zo laten zonder versiering
posted by yasmina on 20-10-2006
En heb ik dit ook gemaakt, nog niet geproeft, vanavond zal ik een hapjes :D..
posted by ellouisa on 21-10-2006
en hoe waren ze miss baby???
posted by yasmina on 22-10-2006
Echt lekker!! Goed smaak naar pinda!!
Wallah, mijn neef vond hem heel erg Lekker 😀
posted by asma29 on 03-11-2006
die heb ik ook gemakt.maar bij me warren niet gelukt. ik weet niet wat is fout,maar ze warren wel lekker smakt naar pinda,s ze warren beitje hard.
posted by Salmita on 25-11-2006
heey heey ik heb die koekjes ook gemaakt maar dan met amandelen en bruine chocolade en ze waren lekker ik ga ze zo weer maken met pinda’s
posted by lady_danger on 12-12-2006
Ellouisa, mag ik je wat vragen ik vraag me echt af vanwaar jij deze heerlijke resepten haalt keukengevaartje:D
posted by ellouisa on 14-12-2006
leuk om te horen yasmina en salmita!
Asma29, ik weet niet wat er mis kan zijn gegaan… het horen overigens best knapperige koekjes te zijn…
lady_danger: ik haal ze overal vandaan, uit kookboeken (marokkaans en nederlands), van internet, uit tijdschriften, zelf verzonnen, van mijn familie etc.
posted by libeluli on 02-01-2007
mjamieeeeeeeeeeeeeeee, deze wil ik ook snel maken inshallah, ciao lieverd ik laat je weten…koeskoes
posted by libeluli on 17-01-2007
eindelijk gemaakt hihihihi leeker hoor schat. mooi voor t oog een lekkkkker-da bomba ben jij echt waar-ciao beslama
posted by ellouisa on 13-05-2007
Thanks meid!
posted by radia20 on 11-06-2007
hey ik had een vraagje? hoe bedoel je welke witte pinda’s (die gwn van de aldi of lidl of carrefour die gezouten maar gewoon die zout wegspoelen en afdrogen!) of bedoel je iets anders met pinda’s wil je me a.u.b iets laten weten want ik zou heel graag deze in het weekend maken!!thx
posted by superkok on 16-12-2007
je kan ze ij de turkse winkel kopen
posted by superkok on 17-12-2007
ik heb geaakt ik smul er nu egt van.
hmmmhmmhmhmhmhm wat lekker bedankt hoor
posted by mali on 24-03-2009
Salaam wa3aleikoem heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk………
ik heb ze net uit de oven. hmmmmmmmmmmmmmmm
shokran
posted by sadiye on 20-04-2009
hmmm apart hoor
posted by sadiye on 02-08-2009
ik ga deze maken