Loader

Avocadosalade met kip

2008-03-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    590
  • Vet

    49g
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 4 kipfilet met vel
    1 theelepel
    1 theelepel oregano, gehakt zout en versgemalen zwarte peper
    60 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd (optioneel)
    30 g verse muntblaadjes, gehakt
    3 eetlepels versgehakte peterselie
    6-8 gedroogde tomaten, in vieren
    2 stevige rijpe avocado's ongeveer
    16 blaadjes botersla of een zakje gemengde sla Dressing
    1 eetlepel citroensap
    1/2 theelepel tabasco
    5 eetlepels olijfolie extra vierge
    1/2 kop Spaanse ui, fijngesnipperd

Method

Step 1

1- Maak de dressing door citroensap, tabasco en oregano in een grote kom te mengen. Giet de olie erbij en klop het mengsel tot een emulsie. Roer de ui erdoor.

2. Verwarm boven een middelhoog vuur een flinke hoeveelheid kruiden in een braadpan met een geribbelde bodem of zet de pan onder de grill.

3. Dep de kipfilet af, smeer de kant zonder vel in met olie en strooi er oregano, zout en peper over naar smaak. Zet de kip 7 minuten met het vel naar beneden onder de grill en druk de dikste delen zo nu en dan plat met een spatel. Draai de stukken filet om en braad ze nog eens 7 minuten op dezelfde manier of tot ze gaar zijn. Verwijder de stukken filet met een tang, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Snijd de kip in pakken, doe ze bij de dressing en laat ze 15 minuten marineren op kamertemperatuur. Roer de marinade zo nu en dan door.

5. Voeg de olijven, munt, peterselie en tomaten toe en schep de salade goed door elkaar. Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften en plakjes en doe ze bij de salade. Schep de salade voorzichtig door en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de slablaadjes op een bord en schep de salade erop.

Besahha ou rahha 🙂

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.