Manti
2007-08-15- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
Average Member Rating
(3.9 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Deeg:
250 gram meel
1 ei
100 ml water
dessertlepel zout
Gehakt:
-100 gram runder of lamsgehakt gekruid met:
zwarte peper,
witte peper,
zout,
rode pepervlokken,
wat tomatenpuree,
wat olie,
komijnzaad,
wat peterselie,
een beetje heel fijngesneden ui
en wat paprikapoeder
Sausje:
wat yoghurt, niet te veel een paar eetlepels
1 teen knoflook
wat verse muntblaadjes
klein beetje boter + wat tomatenpuree
Method
Step 1
Maak eerst het deeg. Laat het dan op het aanrecht 10 minuten rusten. Ondertussen kruid je het gehakt en ga je die even in de pan rul bakken. Ongeveer 5 minuten. Daarna ga je het deeg uitrollen in een hele dunne lap. Werk steeds met bolletjes dat is makkelijker. Snijd uit die lap allemaal vierkantjes.
Leg een vierkantje voor je neer, doe er een kleine beetje gehakt op, en druk hem dan met alle vier kanten tegelijk dicht. Plak het goed aan elkaar, met een beetje water. Zo werk je alles af. Daarna ga je de manti koken. Kook water met een beetje zout en laat de manti ongveer 10 min koken. Kan ook meer of minder, je moet zelf proeven wanneer het goed is.
Maak dan het sausje. Je perst een teen knoflook uit boven de yoghurt en roert daar wat verse muntblaadjes doorheen. Dan doe je in de pan wat boter met de tomatenpuree, laat je dat een beetje smelten en dan doe je eerst de manti op een bord, dan het yoghurtsausje en dan de tomatenpuree
posted by sadiye on 04-11-2008
hmm ziet er echt lekker uit ik ben gek op manti ik heb trek gekregen nou heerlijk met knoflookyogurt erop hmmm en tomatensaus erop.
posted by ihayat on 12-01-2009
heb het geprobeerd heeerlijkkkkkkk. Alleen erg veel werk zeg, had dit altijd al willen leren thnx!!!!