Loader

Manti

2007-08-15
  • Servings: 1
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    250 gram meel
    1 ei
    100 ml water
    dessertlepel zout
    Gehakt:
    -100 gram runder of lamsgehakt gekruid met:
    zwarte peper,
    witte peper,
    zout,
    rode pepervlokken,
    wat tomatenpuree,
    wat olie,
    komijnzaad,
    wat peterselie,
    een beetje heel fijngesneden ui
    en wat paprikapoeder
    Sausje:
    wat yoghurt, niet te veel een paar eetlepels
    1 teen knoflook
    wat verse muntblaadjes
    klein beetje boter + wat tomatenpuree

Method

Step 1

Maak eerst het deeg. Laat het dan op het aanrecht 10 minuten rusten. Ondertussen kruid je het gehakt en ga je die even in de pan rul bakken. Ongeveer 5 minuten. Daarna ga je het deeg uitrollen in een hele dunne lap. Werk steeds met bolletjes dat is makkelijker. Snijd uit die lap allemaal vierkantjes.

Leg een vierkantje voor je neer, doe er een kleine beetje gehakt op, en druk hem dan met alle vier kanten tegelijk dicht. Plak het goed aan elkaar, met een beetje water. Zo werk je alles af. Daarna ga je de manti koken. Kook water met een beetje zout en laat de manti ongveer 10 min koken. Kan ook meer of minder, je moet zelf proeven wanneer het goed is.

Maak dan het sausje. Je perst een teen knoflook uit boven de yoghurt en roert daar wat verse muntblaadjes doorheen. Dan doe je in de pan wat boter met de tomatenpuree, laat je dat een beetje smelten en dan doe je eerst de manti op een bord, dan het yoghurtsausje en dan de tomatenpuree

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sadiye on 04-11-2008

    hmm ziet er echt lekker uit ik ben gek op manti ik heb trek gekregen nou heerlijk met knoflookyogurt erop hmmm en tomatensaus erop.

  2. posted by ihayat on 12-01-2009

    heb het geprobeerd heeerlijkkkkkkk. Alleen erg veel werk zeg, had dit altijd al willen leren thnx!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.