Aardappelröstikoekjes
2005-11-19- Cuisine: Deense
- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 750 gr aardappels (vastkokend)
Peper en zout
1 el kerrie
1 ui
Olie
Method
Step 1
Was de aardappels en kook ze in hun schil in ongeveer 15 minuten half gaar.
Haal daarna de schil eraf en laat ze helemaal afkoelen in de koelkast. Snijd de ui fijn en bak met de kerrie in wat olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Rasp de afgekoelde aardappels en roer het uimengsel erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Verhit dan de olie en maak in je handen dikke stevige "koekjes" van het aardappelmengsel en bak ze in de olie aan beide zijden goudbruin.
Let op: aan het begin is het erg Moeilijk om goede röstikoekjes te krijgen.
Als het echt niet lukt en ze vallen uit elkaar, neem dan een half ei en klop dat los. Doe dat erdoor heen en maak hoopjes van het mengsel in de koekenpan.
Als het goed is moet het dan wel lukken om ze heel te houden.
posted by ellouisa on 19-11-2005
waarom doet mn foto het niet
posted by ellouisa on 19-11-2005
o nu wel 🙂
posted by Nacira on 19-11-2005
ziet er lekker uit!
posted by karima on 20-11-2005
Hmm ziet er lekker uit!!
posted by ellouisa on 20-11-2005
en zo smaken ze ook :p
posted by LATOCHE on 06-05-2008
ik zou ook graag willen zien hoe je recepten stap voor stap maakt.met behulp van foto’s kan dat
posted by cook on 29-07-2012
ziet er lekker uit