Mais koek
2006-11-27- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 BLIKJE MAIS
SELDERIJ
PEPER
bouillon
KNOFLOOK
1 UI (grote ui dan maar een halfje nemen)
1 EI
BLOEM
ZONNEBLOEMOLIE/milde olijfolie ook gezonder
Method
Step 1
was de selderij zorgvuldig en doe het in een vergiet, ook de mais in een vergiet laat beiden uitlekken.Neem een diepe kom en klop daarin de ei helemaal los, breng op smaak met de maggi blokje, peper, doe de uien en knoflook fijngesneden, selderij erbij en alles goed mengen.Als laatste de bloem beetje bij beetje erbij doen totdat je een dik papje krijgt.
Neem een diepe koekenpan doe ruim wat olie erin laat het warm/heet worden totdat je kan gaan bakken.Indien je een platte opdien lepel hebt(eetlepel is te klein)dan schep je hiermee elke keer wat uit de kom en laat dat in de pan glijden kijk zelf op welke stand je vuur het beste is om te bakken, zodat deze er mooi goud-geel van kleur of goudbruin eruit komt.zet het op een met keukenpapier beklede schaal /bord en als je klaar bent met bakken kun je gaan eten.
serveren bij rijst/rijstafel gerechten kan ook.
deze recept komt uit de oorspronkelijke molukse en indische keuken.Je kunt het bij de hoofd gerechten doen ,het kan als tussendoortje,kan als bij gerecht maakt niet veel uit! suc6 en zoals wij zeggen SELAMAT MAKAN(eet smakelijk)
posted by nicjah on 28-11-2006
hoi ,…ik ben ut zelf nicjah uit terwijde mijn naam bij de recept mais koek wordt helaas niet vermeld,dus stel je vraag aan nicjah over mais koek indien nodig groetjes….
posted by ellouisa on 30-11-2006
klinkt lekker
posted by nicjah on 05-12-2006
hej allouisa,
alles goed? Nu alleen nog even uitproberen he??
groetjes tot ziens.