Loader

Citroentaart

2008-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.9 / 5)

4.9 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gram speculaasjes
    125 gram roomboter
    1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die
    blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling)
    3 citroenen en de schil van 1 citroen;
    2 eieren.

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.

Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.

Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.

Zet in de koelkast.

Mix de gecondenseerde melk met de eieren, voeg er het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en vermeng alles goed.

Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.

Laat 15 minuten bakken.

Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Versier de taart naar keuze.....

Deel dit recept met anderen

Comments (24)

  1. posted by najelm on 16-10-2008

    ik zal dit eens is proberen

  2. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    IS dat normaal dat er geen deeg op bakpoeder in zit ? De taart moet toch zo inzakken ?

  3. posted by bloemetje* on 26-10-2008

    Waarom gezouten roomboter ?
    Kan gewone roomboter ook niet ?

  4. posted by sadiye on 26-10-2008

    ja hoor kan allemaal.nee er moet geen bakpoeder in.

  5. posted by fatihatanger on 22-11-2008

    hee dames mijn citroen cake zakt in wat doe ik fout

  6. posted by sadiye on 22-11-2008

    hoe bedoel je ??

  7. posted by leimoen on 25-11-2008

    hoe kan die inzakken? de cake hoeft toch alleen maar op te stijven? Alleen de bodem moet toch in de oven??

  8. posted by leimoen on 25-11-2008

    sorry, heb verkeerd gelezen. excuus

  9. posted by sadiye on 25-11-2008

    😀

  10. posted by prinsesje_bloom on 01-12-2008

    Misschien kun je deze wel in een andere smaak proberen.
    perzik of aarbei?
    Zou dat mogelijk zijn denk je?

  11. posted by sadiye on 01-12-2008

    ja zou wel kunnen denk ik en over dat vraag over bona dat je wilde gaan gebruiken weet ik niet zeker je kan het proberen.

  12. posted by nadie on 15-12-2008

    bedoel je met gecondenseerde gezoete melk, gewoon nestle?
    en in de oven ik heb een hetelucht oven is dat ook goed of moet het een andere stand?

  13. posted by sadiye on 14-01-2009

    ja gewoon nestle,heteluchtoven kan ook.

  14. posted by souma on 31-01-2009

    zuster sadiya moet alleen de bodem in de oven of de bodem met daarin de citroenmengsel.
    alvast bedankt

  15. posted by sadiye on 31-01-2009

    bodem+citroenmengsel

  16. posted by fatihatanger on 10-03-2009

    hoi sadiye kan ik in plaats van speculaasook iets anders gebruiken
    {bisquis}

  17. posted by sadiye on 12-03-2009

    ik weet het niet heb het nog nooit geprobeerd.

  18. posted by Moussie on 25-09-2009

    Ik heb hem uitgeprobeerd en vond hem erg lekker. Heerlijk fris. Dank je Sadiye voor het recept.

  19. posted by sadiye on 25-08-2010

    geen dank 😉

  20. posted by Azzouzi on 19-09-2010

    ziet er lekker uit, ik ga hem zeker uitproberen. Bedankt.

  21. posted by sadiye on 02-03-2012

    ok laat me weten

  22. posted by mama2013 on 05-02-2013

    Hoe groot is je bakvorm?

  23. posted by spanjegangers on 20-08-2013

    Ja hoor!!!! Taart uit de oven en ziet er geweldig uit. We moeten ons nu inhouden want hij moet opstijven. Bedankt voor dit recept en hij is ook zo makkelijk te maken.

  24. posted by spanjegangers on 20-08-2013

    Hij staat in de oven en mijn man was vooraf al bezig met snoepen van de bodem en leeglikken van de “lege” beslagpan. Duimen dat hij lukt!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.