Loader

Lasagne

2007-02-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.1 / 5)

3.1 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • lasagnebladen
    olijfolie
    1grote ajuin
    gehakt
    peterselie
    groenten naar keuze
    tomaten saus
    kruiden
    geraspte kaas
    voor de bechamelsaus:
    melk
    bloem
    boter
    zout
    nootmuskaat

Method

Step 1

Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in. Zet op het vuur snipper er de ajuin in.

En laat even fruiten. Doe het gehakt erbij en roer goed het gehakt uit elkaar.

Laat even op een laag vuurtje koken. Snij dan de overige groentjes erbij en de peterselie.

Goed omroeren, de kruiden toevoegen en even roeren dan tomatensaus toevoegen en laten doorkoken.

Ondertussen de bechamelsaus klaarmaken: beetje boter in een pannetje laten smelten, dan van het vuur halen en er bloem door mengen. Dan melk bij doen en terug op het vuur zetten en heel goed roeren. evt melk toevoegen tot je een dikke maar smeuïge saus hebt. Op smaak brengen met wat zout en nootmuskaat.

Neem een ovenschotel en giet in de bodem een laagje van het gehaktmensel. Giet hierover een laagje bechamelsaus. Dan bedek je alles met lasagnebladen. En nog eens zo'n twee lagen en dan weer lasangebladen. Dan neem je wat tomatensaus en doe je het met een spatel over de lasagnebladen bovenaan. Bestrooien met geraspte kaas en in de oven laten bakken tot de lasagne gaar is.

Smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by ummsalman on 01-01-2009

    Voor de moslims onder ons, Nootmuskaat is haram om te eten, als je meer info hierover wilt moet je me maar pm-en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.