Loader

Koffiebroodjes met amandelspijs

2008-07-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • -500 Gram Bloem
    -250 Ml Lauwe Melk
    -30 Gram Gist
    -125 Gram Bona Boter of Roomboter
    -100 Gram Suiker
    -1 Zakje VanilleSuiker
    -2 Eieren
    -1 Th.l Zout
    -Eventueel Geraspte sinaasappelschil of citroenschil voor een frisse smaak

Method

Step 1

Ik doe eerst apart de lauwe melk met gist oplossen..

Daarna doe ik de eieren met de suiker+zout en eventueel de geraspte schil in de kom vermengen..

De boter in kleine blokje snijden en voeg ik de boter erbij goed kneden tot je een geheel krijgt.

Bloem beetje voor beetje bij en de lauwe melk met gist erin is opgelost goed kneden tot je een zachte deeg hebt ..

Laten rijzen voor 45 min.

Ondertussen de Amandelspijs met ei en wat boter vermengen

Dan uitrollen in een rechthoekige lap

Deze besmeren met eigeel en strooi wat Amandelspijsmengsel erover en wat appelstukjesmet wat kaneel.

Deze rechthoekige lap oprollen en in snijden (1a2 cm ) en druk deze plat leg ze op een ingevette plaat.

Afbakken op 200 graden

Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )

En als laatst bestrooi er amandelschaafsel of cocos op.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.