Loader

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 6-8 kipvleugeltjes
    - 550 gr kruimige aardappels
    - zout
    - peper
    - paprikapoeder
    - 1 ui
    - 2 teentjes knoflook
    - peterselie
    - kurkuma
    - 1 kippenbouillonblokje (van knorr)
    - 1,5 eetlepel meel
    - beetje olie

Method

Step 1

kipvleugeltjes met zout, peper, paprikapoeder en kurkuma vermengen. knoflookteentjes persen en erbij doen, besprenkelen met een beetje olie en gehakte peterselie, alles goed vermengen natuurlijk in een kom of op een diepe bord, een uurtje wegzetten in de koelkast om de kruiden goed te laten intrekken.

De aardappels schillen en wassen en in blokjes snijden, ook vermengen met zout, peper, paprikapoeder en kurkuma (alleen geen knoflook en peterselie erbij doen) de ui in schijven snijden en met de aardappelen vermengen en ook een uur wegzetten! Een half liter water koken en hierin het boullionblokje oplossen. de kip en de aardappels uit de koelkast pakken en elk apart in een ovenschaal die licht ingevet is overdoen, het boullion schenken over de aardappels niet over de kip!

De ovenschalen in het midden zetten in de voorverwarmde oven op 250 graden, laten gaarbakken in ongeveer een uurtje!! Wanneer alles gaar is, kun je de boullion pakken van de aardappels, dat in een pannetje overdoen aanlengen met wat water en 1, 5 eetl meel goed laten binden tot een saus, mochten er toch klontjes zijn dan kun je het gewoon zeven........

eet smakelijk!!!!!!

Helaas heb ik er geen foto van want het ziet er lekker uit!!!!!!!!

Je kunt er een simpele salade bij nemen van tomaat,komkommer en sla………….hoop dat het jullie smaakt……

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.