Heerlijke smeerkaas taart
2009-05-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 200 gram mariakoekjes of bastogne koekjes
50 gram boter
pakjes slagroom
2 slagroomversteviger
2 vanille
3,5 eetlepes suiker
meer dan de helft van een pakje smeerkaas.
2.5 eetlepels vers geperste citroensap
geraspte citroenschil
OF (wat jij het lekkerst vindt)
2,5 eetlepels versgeperste sinaasappel
geraspte sinaasappelschil of een combinatie hiervan.
Method
Step 1
Maak eerst de bodem.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter.verdeel de koekjes mengsel in een spring vorm. en leg in de koelkast.
Klop nu de slagroom met de slagroomversteviger, vanille en suiker tot een stijf geheel.
Doe in een andere kom de smeerkaas wat fijn maken en voeg hier in gedeeltes de slagroom aan toe. Ik heb niet alle slagroom toegevoegd.
Voeg nu de sap en de geraspte schil toe.(ik heb een comb. van citroensap en sinaasappelschil. is echt lekker.)
En verspreid dit over de koekjes bodem.
Laat de taart nu in de koelkast opstijven.
posted by akhiras on 13-05-2009
hallo fatema hoeveel gram zit smeerkaas
groetjes akhiras
posted by fatema on 13-05-2009
ik heb ongeveer 150 gram gebruikt.
JE kunt ook meer of minder smeerkaas gebruiken. Naar eigen smaak.
posted by gerda on 15-05-2009
gebruik je smeerkaas of roomkaas
posted by fatema on 15-05-2009
roomkaas,maar je moet kijken wat jij het lekkerst vindt. Het kan allebei.
posted by ahhadouch on 13-09-2009
lijkt me lekker ik ga het gelijk proberen,dikke pluim.