Gestoomd lamsvlees met aardappelen
2013-06-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 7
- Prep Time: 15:05 h
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1/2 kilo lamsvlees:
de marinade
2 eetlepels olijfolie
2 koffielepels smen (ranzige boter) of gezouten roomboter
peper en zout naar smaak
1 koffielepel gemberpoeder
1/2 koffielepel kaneelpoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
een beetje nootmuskaat
1 fijngehakte ui
2 fijngehakte tenen knoflook
1/2 fijngehakt bosje platte peterselie
1/2 fijngehakt bosje verse koriander
1 kilo kleine, geschilde aardappeltjes
Method
Step 1
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Vul het onderste deel van de couscouspan voor de helft
met water en breng aan de kook.
Vermeng de geschilde aardappeltjes met een kwart van
de marinade en leg ze op de bodem van het bovenste deel
(keskes) van de couscouspan.
Vermeng het in grove stukken gesneden lamsvlees met de
rest van de marinade en leg dat bovenop de aardappeltjes.
Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 2 uur stomen.
Vul water bij als er niet genoeg kokend water meer in de
pan zit.
Het vlees is klaar als het helemaal zacht is.
Schep het vlees in het midden van een mooie schaal en
schik de aardappeltjes daar omheen
Hulpmiddelen
Mes
lepel
couscouspan
Zet er een schaaltje zout en komijnpoeder bij