Loader

Cirkel Sesam Broodjes (simit)

2009-09-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *1 kilo meel
    *half pakje gist
    *1 volle eetlepel zout
    *1/4 waterglas zonnebloemolie
    *warm water
    *1 waterglas uzum pekmezi+1 waterglas water mixen(alleen 2 glazen water kan ook)
    *bordje sesam

Method

Step 1

Mix alles bijelkaar en doe er zoveel water in totdat je een mooie harde samenhangende deeg hebt.

Bedek het deeg en laat het 1 uur reizen.

Maak 12 balletjes.Pak een deegbal en deel die door 2e en maak er een lange staaf van en vlecht ze om en om en maak een rondje en maak de uiteinde goed vast en doop het in de uzumpekmezmix of alleen water laat het goed uitlekken en bedek de simit helemaal met sesam.

Leg ze op een bedekte bakblik en bak ze op 200C totdat het goed bruin is.

uzum pekmezi kan je in turkse winkels kopen je kan ook alleen water gaan gebruiken maar met uzumpekmezi is meer krokanter.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by koken20 on 03-10-2009

    ziet er lkkr uit,,bedankt voor het recept 😉

  2. posted by sadiye on 03-10-2009

    😉

  3. posted by sara6 on 18-10-2009

    dame over hoeveel gist (gram) praat je?
    Bedoel je instant gist?

  4. posted by sadiye on 18-10-2009

    ja alle gist soorten kan je gaan gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.