Loader

Broodjes

2008-08-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 45 g verse gist of 3 afgestreken theelepels gedroogde gist
    1 kop warm water
    1 eetlepel suiker
    8 kop bloem
    1 eetlepel
    3 eieren
    3 eetlepels boter gesmolten of 3 eetlepels olie
    1 eidooier losgeklopt
    3 eetlepels rozijnen of 1 theelepel maanzaad

Method

Step 1

Roer de gist door het warm water, voeg de suiker toe en zet het mengsel op een warm plekje.

Meng intussen de helft bloem met losgeklopt eieren en de boter of olie in een kom.
Giet de opgeloste gist erbij en werk er geleidelijk de rest van de bloem door, zodat er een stevige deeg ontstaat. Leg het deeg op een met bestoven werkvlak en kneed het ongeveer 10 minuten en het deeg moet plakkerig zijn niet veel bloem gebruiken. Meng de rozijnen erdoor en laat het ongeveer 1-2 uur op een warme plek rijzen.

Van de gerezen deeg vorm je een gelijke bolletje. leg ze dan op bakplaat met bakpapier
Bestrijk het met eigeel.En bak het in voor verwarmde oven ongeveer 20 a 25 min.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.