Loader

Bitterballen

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 15m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 200 g runder- of kalfspoulet 
    * 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon 
    * 4 dl vleesbouillon, van tablet 
    * 30 g boter 
    * 30 g bloem 
    * zout en peper 
    * nootmuskaat 
    * 2 eieren 
    * 100 g paneermeel 

Method

Step 1

Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden. Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat de saus zachtjes 2 min. doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en in de koelkast opstijven.

Klop in een diep bord de eieren los met 1 el water. Vorm van de ragout 24 ballen en wentel ze door het paneermeel. Rol de bitterballen vervolgens door de losgeklopte eieren en wentel ze dan weer door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.

Verhit de friteuse tot 180 C. Frituur de bitterballen met 6 stuks tegelijk in 3-4 min. knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de bitterballen op een schaal en serveer ze met grove mosterd.

Variatietip: Maak de saus van 30 g boter, 30 g bloem en 2 dl melk. Roer er 200 g geraspte oude kaas en 3 el fijngeknipte bieslook door en je hebt Kaasbitterballen.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by miss france on 11-10-2005

    deze ga ik maken …

  2. posted by dikratoen on 13-10-2005

    Kan je die kruidenbuiltjes kant en klaar kopen, zo ja waar?

  3. posted by sushimoon on 15-10-2005

    ik koop ze altijd in reformwinkels, maar ze zijn best moeilijk te krijgen, zonder die kruidenbuideltje, alleen bouillon is ook erg prima hoor!

  4. posted by saadia29 on 16-10-2005

    Wat is poulet? Kan je het ook met gehakt maken?

  5. posted by sunshine_h on 28-10-2005

    Wat is een kruidenbuiltje?

  6. posted by women on 31-10-2005

    kan je dit ook met kipevlees bereiden

  7. posted by maryam_249 on 10-11-2005

    oooooooooow heerlijk

  8. posted by receptenvrouw on 21-11-2005

    kan ik deze recept ook met gewone gehakt maken.

  9. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?

    Weer een tip voor oudejaarsavond

  10. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?

    Weer een tip voor oudejaarsavond

  11. posted by mouad2310 on 15-12-2005

    heeft iemand dit al gemaakt en zo ja hoe was het makkelijk en is het gelukt?

    Weer een tip voor oudejaarsavond

  12. posted by megrebgirl_k on 14-01-2006

    is het halal want ik wil niets harams eten weet je

  13. posted by Rzinia on 15-01-2006

    hangt denk ik van jezelf af of je hallal producten gebruikt.

  14. posted by oem Yahya on 09-02-2006

    weet iemand nou wat poulet is???

  15. posted by sushimoon on 27-03-2006

    poulet is gewoon stukjesvlees die zacht zijn en nee je kan geen gehakt gebruiken

  16. posted by naima on 20-10-2006

    en hebben jullie de bitter ballen geprobeerd

  17. posted by sousi on 04-03-2007

    en waren ze lekker en goed gelukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.