Baklava rolletjes
2012-08-03- Cuisine: Griekse, Turkse
- Course: Dessert
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
16 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Baklava is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen die ooit behoorden tot het Byzantijnse of Ottomaanse rijk, het huidige Turkije, dat wil zeggen van de Balkan tot het Midden-Oosten. In België en Nederland is hij vaak te vinden in Turkse en Griekse winkels, of als dessert in Turkse en Griekse restaurants.
Ingredients
- - 1 pak filodeeg
- 300 gr verschillende gemalen noten
- 4 el poedersuiker
- 1 tl gemalen kardemom
- 250 gr gesmolten boter + ongeveer 50 ml zonnebloemolie
- 1 lange dunne roller (Ik heb die bij de Turkse winkel gehaald)
Suikersiroop
- 1 kopje van 200 ml suiker
- 100 ml water
Method
Step 1
Doe de poedersuiker en cardemom bij de gemalen noten. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg het in de breedte voor je neer.Vouw het open. Besmeer dan de bovenkant met boter en strooi er dan wat gemalen noten erover.
Leg de roller helemaal aan de voorkant en rol het eerste velletje op. Leg het dan even voor je neer. Besmeer weer een velletje met boter, maar nu hoef je er geen noter erover heen te strooien maar neem je die roller waar nog andere filodeeg aan zit en ga je weer van voor naar achter rollen. Zet de stok rechtop en druk het naar beneden. Druk het goed aan. Doe het dan in een schaal.
Zo ga je verder tot je filodeeg op is. Besmeer dan de bovenkant met boter en bak het in de voorverwarmde oven op 200 graden tot het goudbruin uitziet van boven. Ondertussen maak je de suikersiroop klaar.
Suikersiroop:
1 kopje van 200 ml suiker
100 ml water
Breng dit voor ongeveer een kwartiertje aan de kook. Als de baklava klaar is, doe je gelijk de suikersiroop erover heen. Laat de baklava voor een paar uurtjes intrekken.
Hier heb je nog een filmpje van de bereidingswijze van baklava rolletjes.
http://www.yemek-tarifi.nl/recepten/video-recepten/video-categorieen/bekijkvideo/8/koekjes/baklava-rolls-its-easier-than-making-squares.html