Loader

Appel-rozijnen cake

2005-11-13
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 5 grote appels
    125 gr zachte boter
    125 gram suiker
    3 eieren
    klein beetje zout (tl)
    en halve citroen geraspt (alleen de schil)
    200 gram bloem
    2 theelepels bakpoeder
    100 ml lauwe melk
    150 gram rozijnen
    2 lepels kaneel

Method

Step 1

doe de meel in een kom, en doe er de boter, suiker eieren, zout, citroenschil, bakpoeder, en de melk erbij, en haal dit goed met mekaar door.

schil de appels en snij ze in kleine dunne stukkken en meng je ze met de kaneel.

Als je de beslag goed hebt gemengd, moet er een stevige beslag ontstaan, die doe je in een ingevette bakvorm van ongeveer 28 cm.Ik heb 26 gebruikt, daar doe je dan de partjes ingesneden appels in en strooi er een paar rozijnen overheen.
oven voorverwarmen op 200 graden 15 min. en als je de appeltaart erin doet dan deze op 180 graden verder laten bakken.

eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by ellouisa on 14-11-2005

    Ziet er lekker uit!

  2. posted by Samyrah on 26-11-2005

    Ziet er goed uit!! Ben gek op gebak met appel!

  3. posted by miss france on 27-11-2005

    hij zit in de oven ben benieuwd

  4. posted by miss france on 30-11-2005

    hij is echt heerlijk..bedankt voor je recept

  5. posted by chefkokkin on 01-12-2005

    graag gedaan zuster…….

  6. posted by Sihampje on 26-02-2007

    ik heb hem vandaag gemaakt, maar de beslag is plakkerig bij mij het blijft plakken aan de mixer, ik heb toen 1 eitje bij gedaan en toen werd het soepeler! wat had ik moeten doen of wat moet ik de volgende keer doen volgens jullie?

    x Sihampje

  7. posted by Sihampje on 26-02-2007

    soorry was niet voor de taart bedoeld!!!
    mijn excusses

  8. posted by rabiaa on 13-11-2008

    ik heb da ook al eens gemaakt heel lekker

  9. posted by sadiye on 10-09-2009

    allah allah ziet er heerlijk uit zeg 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.