Loader

Abrikozenkoekjes

2006-10-18
  • Servings: 30-35
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200 gr bloem
    100 gr boter (op kamertemperatuur)
    1 ei
    100 gr suiker
    100 gr gedroogde en fijngehakte abrikozen

Method

Step 1

Klop de boter met de suiker en het ei tot een creme. Voeg bloem toe en de gehakte abrikozen. Maak er een deeg van en verdeel in 30-35 bolletjes. Druk ze een beetje plat en maak met een mes een stervorm in de koekjes. Bak ze 20 minuten op 175 graden gaar. Laat ze afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker (hoeft niet).

Deel dit recept met anderen

Comments (22)

  1. posted by asma29 on 19-10-2006

    sela ellouiza ik wel je vragen waar haal je gedroogde abrikozen snil atwoord a.u.b

  2. posted by Bakstertje on 19-10-2006

    salaam, gedroogde abrikozen haal je gewoon bij de supermarkt bij aldi en lidl denk ik niet, maar bij ah en c1000 liggen ze bij de bak produkten (baukje enz.) Ze zitten in een zakje.

  3. posted by ellouisa on 19-10-2006

    ik heb de gedroogde abrikozen bij een turkse winkel gekocht. Veel marokkaanse winkels hebben het in zakken bij de amandelen enzo…

  4. posted by sennar on 20-10-2006

    elouissa, kan ik ook rozijnen gebruiken, heb nl een zak over hier…

  5. posted by samya on 22-10-2006

    hoeft er geen bakpoeder in? Moeten de bolletjes dik of normaal zijn…
    Chokran hbiba ze zien er echt super lekker uit ga ze zo maken 😀

  6. posted by sennar on 22-10-2006

    zoals beloofd aan samya. Ik heb ze gmaakt, ze worden niet heel groot in de oven. ik heb ze met rozijnen gemaakt, voor de rest aan het recept gehouden. ellouissa ga zo door!!!

  7. posted by samya on 22-10-2006

    chokran sennar!! Bij mij zitten ze nu in de oven ben benieuwd 😮

  8. posted by ellouisa on 22-10-2006

    ja je kan ook rozijnen gebruiken. Er hoeft geen bakpoeder in en ze blijven dezelfde grootte in de oven.

  9. posted by samya on 22-10-2006

    chokran heb ze gemaakt en geproefd ze zijn wel lekker maar vind ze ietsje te hard… Klopt de hoeveelheid meel want aan 200gr had k namelijk nie voldoende heb best veel nog toegevoegd 😮
    Voor de rest tbarkallah ga zo door!

  10. posted by ellouisa on 23-10-2006

    ja het klopt, het zijn harde koekjes….

  11. posted by asma29 on 02-11-2006

    ik heb deze koekjes in suikerfeest gemakt ze waren zo lekker en gelukt.heey ellouia ik wel wat te zeggen. alles wat ik heb vanjuow geproebeed luktet altijd,nummer 1 voor juow.chkran schat,

  12. posted by ellouisa on 04-11-2006

    bedankt lieverd!! Ben blij dat ze lekker zijn geworden 🙂

  13. posted by Besmaa on 26-05-2007

    mag ik iets vragen wat is abrikozen ? help snel aub

  14. posted by sjaahida on 02-06-2007

    dat is gedroogd fruit.

  15. posted by superkok on 16-12-2007

    klein en oranje net als perzik

  16. posted by Fatiha1 on 03-10-2008

    heb ik ook gemaakt, ze waren heel lekker, nog een vraag ze zijn wel een beetje hard voor mijn moeder ,als ik wat pakpoeder in doe zal wel lukken of niet om een beetje zachter te worden.

  17. posted by Amine on 23-10-2008

    Salam, de koekjes zijn
    lekker,tbarkallah i3lik ga door schat

  18. posted by sokkar on 17-09-2009

    Hallo, ik ben nieuw hier, en mijn vraag is moet er geen bakpoeder in,
    alvast bedankt

  19. posted by sokkar on 18-09-2009

    Hallo,heb de koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk!!!Om ze zacht te maken heb ik iets meer boter gebruikt.Bedankt voor het heerlijk recept

  20. posted by shineline on 19-09-2009

    hallo, kun je ook amandelen gebruiken?

  21. posted by shineline on 19-09-2009

    hallo, kun je ook amandelen gebruiken?

  22. posted by chidaa on 18-03-2013

    Salaam moet je die boter laten smelten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.