Loader

Aardappeldonuts

2005-10-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 63
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

63 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Aardappeldonuts, Heerlijke donuts. Ik heb dit recept een keer van een meid gekregen, volgens mij was het kookgek. Dames, ze zijn lekkerder dan de gewone donuts, die vind ik zelf niet echt lekker, maar deze….

Ingredients

  • 3 aardappels
    3 eieren
    1 glas olie (250 ml)
    1 1/2 glas suiker
    1 glas melk en een half om de aardappels mee te pureren
    2 gistzakjes van 7 g en 2 bakpoeder
    klein beetje zout
    meel, ongeveer een kilo, of meer/minder

Method

Step 1

Aardappels in blokjes en gaar koken, daarna pureren en een beetje melk toevoegen.

Eieren, zout, suiker, olie, aardappelpuree en de opgewarmde lauw/warme melk, samen mengen. Gist en bakpoeder erbij.

Meel zeven en goed doorheen roeren, mooi glad soepel deeg van vormen, niet kneden.

Deeg even voor 5 minuten laten rusten, daarna in twee delen verdelen, uitrollen met een deegroller, niet te dun/dik.

Met een soepkom/glas rondjes uit steken. In het midden een rondje uitsteken met een flesdopje.

De donuts op een met een doek beklede dienblad weg leggen, goed afdekken met plasticzakken.

1.5 uur tot 2 uur laten rijzen.

Olie verwarmen in een grote diepe pan.

De donuts op niet al te hoog vuur, goudbruin bakken en regelmatig omdraaien.

Ze zijn heerlijk, maar niet echt makkelijk om te maken.

Deel dit recept met anderen

Comments (69)

  1. posted by Receptenchick on 17-10-2005

    Hihihi kom maar op met de andere variant ik ben benieuwd

    Gr Grote fan van de aardappelbroodjes

  2. posted by soulfa on 18-10-2005

    yammie, ziet er lekker uit.

  3. posted by ellouisa on 18-10-2005

    deze zien er uit om op te eten!!

  4. posted by oemnizar on 18-10-2005

    echt lekker, mmmmmmm ziet er heerlijk uit.
    Groetjes

  5. posted by Islam4You on 18-10-2005

    hmmm ziet er lekker uit.

  6. posted by saadia29 on 18-10-2005

    Hmmmmm…..wacht met smart op het recept.

  7. posted by fati on 18-10-2005

    snel de recept geven aub als het kan jazakoemoe allah gayran voor jullie moeite zusters

  8. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    Dames,ik heb het recept geplaats, maar iniet in deze.
    Kijk even onder categorie: Deegwaren.

    Deze kon ik niet aanpassen

  9. posted by pareltje on 18-10-2005

    klinkt heerlijk mm2.ik denk dat ik ze zo snel mogelijk ga maken.ik wil ook wel eens recepten toevoegen maar ik vergeet altijd mijn camera.

  10. posted by saadia29 on 19-10-2005

    Ik wil ze vandaag maken, maar zijn ze echt niet makkelijk te maken??

  11. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    probeer het gewoon, mischien zijn ze voor jou wle makkelijk te maken.
    ik heb het eerlijk gezeg dnooit geprobeerd, maar ik heb z ebij mmu gegeten en het isecht heerlijk

  12. posted by neshwaha on 19-10-2005

    Kan je niet gewoon kant en klare aardappelpuree gebruiken i.p.v aardappels te koken, schillen en pureren??

  13. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    Bij eenandere versie van aardappelbroodjes gebruik ik ook kant en klaar, mmar mmu gebruikt bij haar donuts en broodjes altijd verse aardappelen. met pureeis het wel moeilijker af te wegen.

  14. posted by saadia29 on 19-10-2005

    Ik bedoel als mmu het al niet makkelijk vindt, wajoow ik dan he le maal niet:huil:

  15. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    wel joh. mmu is gewoon een zeikerd. een perfectionist. als ze lekker zijn is het goed, bij haar moet het ook luchtig zijn en niet etveelolie opgenomen etc. etc.
    bij mij is het:i shet te vreten, dan is het geslaagd:)

  16. posted by Goegie* on 19-10-2005

    Wow niet kneden?? Dan wordt dit mijn recept ik ben een ramp in kneden!

  17. posted by women on 19-10-2005

    ik vind een kilo meel wel veel voor een gezin van 4 personen kan ik wat minder doen graag reactie en bedankt voor deze recept

  18. posted by chamch on 19-10-2005

    haha sihamkleuter, jij lijkt echt op mijn zusje. En ik lijk meer op mmu, echt grappig

  19. posted by women on 19-10-2005

    hoe soepel moet dat deeg zijn geef een voorbeeld zo soepel als emsemen b.v of zo soepel als panekoekendeeg

  20. posted by women on 19-10-2005

    nou ik heb het gemaakt en het was heerlijk en ze waren zo goed uitgekomen en wat ook heerlijk is na het bakken de donnuts met honing of chocolade pasta bestijken en dan bestrooien met grof gemalen amandelen

  21. posted by Goegie* on 20-10-2005

    En vertel..hoe soepel moet ie zijn? En hoef je echt niet te kneden?

  22. posted by chamch on 21-10-2005

    Ik ga ze insahallah vandaag maken, jullie horen wel hoe ze zijn geworden

  23. posted by Goegie* on 21-10-2005

    Halloooooooooooooo zusters! 😀 Lees ik het nou goed? Moet je echt niet kneden!! Ik wil ze vandaag proberen, dus graag reactie!

  24. posted by miss france on 21-10-2005

    ik ga ze ook maken vandaag, ga nu de aardappelen koken, ben benieuwd?????
    ondanks alle brandwonden die ik op loop met het maken van donuts:moe:

  25. posted by miss france on 21-10-2005

    ik heb nu de deeg gemaakt, is het wel goed dat de deeg nog kleverig is..

  26. posted by Goegie* on 21-10-2005

    Ik wordt genegeerd! :huil: Moet je nou kneden of niet?

  27. posted by saadia29 on 21-10-2005

    Er staat op niet kneden, dus gewoon met een spatel roeren, denk ik.

  28. posted by miss france on 21-10-2005

    nou ik wil effe mededelen dat ik net mijn mengsel in de prullebak heb gekieperd, het was gewoon onhandelbaar…

  29. posted by miss france on 21-10-2005

    het bleef plakken aan mijn handen en aan de tafel echt ik deed er meel bij maar steeds zonder resultaat, ik heb alles exact gevolgd en afgewogen ect maar helaas..:huil:

  30. posted by sihamkleuter on 21-10-2005

    mmu is niet online dus kan ze niet reageren,

    en ik ben en ramp dus ikkan jullie niet helpen,. Maar ze zei al dat het moeilijk was…. daarom begin ik er nietaan :hihi:

  31. posted by chamch on 21-10-2005

    Hoi mijn donuts zijn aan het rijzen.
    Het was wel kleverig maar ik heb er meel bij gedaan. Toen heb ik het met deeg roller plat gemaakt. Ik vond het best meevallen eigenlijk.
    Nu afwachten wat het resultaat is ik moet nog 3 kwartier wachten voordat ze helemaal gerezen zijn. Als ze klaar zijn beloof ik dat ik een foto maak

  32. posted by women on 21-10-2005

    je moet niet kneden maar mengen met je hand en ik moet zeggen dat het deeg ietjes kleverig is daar na laat je het 5 min rusten en doe je op de aanrecht meel bestrooien om het uit te rollen anders blijft het natuurlijk kleven en bestrooie het zonodig bij en rol het uit tot een mooie ronde laag ik hoop dat het nu wel gaat lukken bij jullie dames.
    bij mij was het ook een ramp ik dacht dit komt nooit goed de deeg bleef maar plakken aan mijn hand maar toen ik het liet rusten voor 5 min en daarna met meel uitrolde toen plakte hij niet meer
    en een tip voor jullie bij het pureren van de aardappelen bleef er bij mij klonten erin nou wat heb ik gedaan ik heb de beslag van eieren, zout, suiker, olie, aardappelpurree en de opgewarmde lauw/warme melk allemaal eerst in een zeef doorgehaalt zo blijven de klonten achterwegen snap je daar na heb ik toen de meel erbij gedaan en de gist natuurlijk
    nou dames als het nou niet lukt dan weet ik het niet ene succes geef niet op

  33. posted by chamch on 21-10-2005

    Ik heb ze net allemaal gebakken. Ze zien er erg mooi uit!
    Ik ben benieuwd hoe ze smaken.
    Ik zal op http://www.marokko.nl de foto plaatsen vanavond

  34. posted by Receptenchick on 22-10-2005

    En hebben ze gesmaakt?

  35. posted by Goegie* on 22-10-2005

    Seg dames, kun je deze donuts invriezen? Zou het iets aan de smaak verandering? Iemand ervaring?

  36. posted by chamch on 22-10-2005

    Hoi, ik vind ze heerlijk. Maar ze zijn wel machtig. Dat komt door de aardappels denk ik. Ze zijn wel heel luchtig.

  37. posted by women on 22-10-2005

    ik heb ze ingevriest en ze blijven het zelfde gewoon proberen

  38. posted by MADAME CUISINE on 24-10-2005

    MissFrance, jammer dat het niet gelukt is. Je had denk ik iets meer meel moeten toevoegen. Het deeg blijft wel plakkerig, maar je kan het wel uitrollen. Even laten rsuten zorgt er ook voor dat het deeg niet meer erg plakt. Probeer het gewoon nog een keer!!

  39. posted by miss france on 24-10-2005

    ik ga het nog een keer proberen, ik moet en zal ze proefen

  40. posted by lilaas on 07-11-2005

    ik heb ze ook geprobeerd en het was echt heerlijk en luchtig het deeg plakt wel maar met meal alles is opgelost en het was niet te moeilijk om te doen

  41. posted by MADAME CUISINE on 08-11-2005

    Goed gedaan, Lilaas!
    Ze zijn inderdaad heerlijk luchtig en lekker!

  42. posted by Receptenchick on 12-11-2005

    Ze zijn nu aan het rijzen ik hoop dat het wat wordt…

  43. posted by Receptenchick on 12-11-2005

    Ze zijn gelukt!! Ze zijn echt lekker zacht en luchtig 😀

  44. posted by sihamkleuter on 13-11-2005

    ik denk dat ik het ook maar een sga uitproberen, ik zie dat het bi iedeeenlukt, dus waarom bij mij niet?

    hahah ik ga het proberen

  45. posted by Receptenchick on 18-11-2005

    Is het gelukt sihamkleuter?

  46. posted by pannenkoek on 21-11-2005

    ze smaken heerlijk, maar er zat wel veel olie in van binnen. als ik erop drukte, droop het er echt uit.. bij jullie ook??
    hoe kan ik ervoor zorgen dat ze gewoon droog blijven van binnen?

  47. posted by sihamkleuter on 22-11-2005

    receptenchick ik heb het nog niet uitgeprobeerd (schaam, schaam)

  48. posted by MADAME CUISINE on 22-11-2005

    Salaam Pannekoek,

    Er hoort juist geen olie van binnen in te zitten. Het kan komen doordat je deeg te soepel was. Het deeg mag niet te soepel zijn, want dan kan laten ze olie binnen bij het bakken.
    Dat is nu het moeilijkste van deze donuts, ze mogen niet TE soepel en ook niet TE stevig van deeg zijn.

  49. posted by pannenkoek on 28-11-2005

    dank je wel voor je tip Madame Cuisine. Ik wil ze binnenkort weer proberen. Heb jij of iemand anders misschien de ingrediënten in gram en ml (olie, melk, suiker)?
    (250 ml olie paste niet in een groot glas bij mij..)

    Normaal geef ik snel op, maar deze waren superlekker, dus ik blijf volhouden haha

  50. posted by MADAME CUISINE on 29-11-2005

    In gram weet ik het niet, dan moet ik de suiker afwegen op een weegschaal.
    Ik gebruik een plastic drinkbeker die te koop zijn bij Bas van der Heijden, Dirk van den Broek, Digros. Ze gaan 5 in een pak voor 1.euro nog wat.

  51. posted by pannenkoek on 06-12-2005

    Nou Madame Cuisine, zoals ik zei heb ik niet opgegeven en ze zijn gelukt!! ben er echt superblij mee. Moge Allah je belonen. Dank je wel!!
    (nou ok, perfect waren ze ook weer niet, want sommigen werden ovaal, weet jij waarom ze niet rond blijven na het snijden??)

  52. posted by MADAME CUISINE on 07-12-2005

    Inshallah! Graag gedaan hoor, lieverd.
    Even kijken, ze worden ovaal..
    Misschien besuif je je werkplek niet genoeg met meel. Zo blijft het deeg een beetje plakken tijdens het uitrollen.
    En als je dan rondjes uit het deeg steekt, moet je hard wringen om ze uit het deeg te krijgen. Dan verliezen ze hun mooie ronde vorm.
    Probeer dus volgende keer met een zeef het meel boven je werkplek te stuiven en snel te werk gaa, voordat het deeg al het meel weer in zich opneemt.

    snappie? (wauw heel lang antwoord…)

  53. posted by sami on 23-12-2005

    ik heb een vraag aan madame cuisine smaakt het de zelfde als aardaapelbrootjes.

  54. posted by Receptenchick on 14-01-2006

    Ik heb ze ook gemaakt maar ik vind dat de donuts anders smaken dan de aardappelbroodjes. Donuts en broodjes smaken sowiso iets anders. Het is echt de moeite waard om het te proberen.

  55. posted by sami on 18-01-2006

    ik zal ze zekker maken.

  56. posted by MADAME CUISINE on 19-01-2006

    Salaam, Sami.
    Zoals Receptenchick al zei.
    Broodjes zijn anders van smaak als donuts.
    Maar ik kan je garanderen dat deze aardappeldonuts lekkerder zijn dan de donuts zonder aardappels!!!

  57. posted by sami on 12-03-2006

    hoi hoi madame cuisina ik heb ze gemaakt ik vond ze wel lekker. maar de donuts neemt veel olie op.is dat ook bij jou of niet graag je antw.

  58. posted by MADAME CUISINE on 13-03-2006

    Hoi Sami,

    Bij mij nemen ze niet veel olie op.
    1 Keer is dat gebeurt, toen had ik een te soepel deeg, dus te weinig meel gebruikt.
    Dan nemen de donuts olie op, jammer.
    Het is een kwestie van proberen, te veel meel is ook weer niet goed.
    Probeer ze maar nog een keer!!
    Groetjes, Madamcuisine

  59. posted by asi on 04-04-2006

    Heey ik heb het geprobeert en het was heerlijk, maar het pakte veel olie!!

  60. posted by MADAME CUISINE on 05-04-2006

    ASI,dan heb je te weinig meel in het deeg gebruikt, waardoor het deeg veel olie opneemt.

  61. posted by FaaZaa on 09-09-2008

    Asalamu alaykum madame cuisine en andere dames,

    Ik heb deze donuts ook gemaakt van de week en ook bij mij waren er een paar die veel olie hadden opgenomen.
    Volgens mij had ik ze ook te dun uitgerold.
    Ik ga ze zeker nog 1x proberen met wat meer meel en dan rol ik ze ook niet te dun uit.
    Ze waren wel lekker dus bedankt voor het recept.

    Liefs Faa

  62. posted by oemhajar on 29-10-2008

    waar blijft het recept?

  63. posted by schaapje on 28-11-2008

    waar blijft het rechept

  64. posted by imen on 02-01-2009

    is dit een grap ofzo…..

  65. posted by MiisKiitchen on 08-02-2009

    wat is volgt zsm???? snl reageren pleasee

  66. posted by moedervan2 on 09-02-2009

    jullie hebben me wel nieuwschierig gemaakt zeg! ik ga ze ook uit proberen insha allah

  67. posted by nadia_slm on 11-04-2009

    zo snel mogelijk? Zo laat mogelijk….

  68. posted by anijs on 24-07-2009

    ik heb ze gemaakt en goed gelukt. ik maak ze op volgende volgorde:

    alles behalve, bloem en aardappelen samen mixen met garde tot soepel beslag. dan als je aardappelen net van het vuur hebt in zeef gieten boven pannetje en met een lepel of onderkant van een glas door de zeep heendrukken. dus je aardappelen zijn meteen gepureerd en gezeefd. die puree(wat droogjes) doe je bij het beslagje…en met garde goed roeren, en omdat puree nog warm is, lost het heel snel op.

    en daarna pas voeg je de meel toe. en deeg is inderdaad wat kleverig.
    succes.
    ze zijn absoluut de moeite waard.

    tip: halveer de ingredienten, want je krijgt er veel uit.

  69. posted by anijs on 24-07-2009

    onthoud dat je het deeg uitrolt tot 1 cm dikte. na het rijzen worden het zelf 2 cm of meer.

    trouwens, ook verse bakkergist kan je gebruiken ipv droge gistkorrels.
    En watvoor gist je ook gebruikt, altijd van te voren oplossen in kommetje met wat water…en gewoon meteen in beslag doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.