Loader

Wokschotel met rundvlees en paksoi

2005-11-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 10
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

10 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 struik paksoi
    1 zakje Amoy WOk Express woksaus (smaak: oester-knoflook)
    Ongeveer 300-400 gr Chinese eiermie (noedels)
    300 gr biefstuk of bieflapjes (dunne biefstukjes zijn dat)
    3 bosuitjes
    1 rode paprika
    3 el (wok)olie

Method

Step 1

Snijd het vlees in reepjes en bak het in de (wok) olie goudbruin in ongeveer 5 minuutjes. Als je wokolie gebruikt, krijgt je vlees een heerlijke smaak, maar je kan ook gewoon zonnebloemolie gebruiken.

Snijd de paprika in stukjes en bak deze even mee. Was de paksoi en snijd het groene gedeelte in reepjes (het witte gedeelte gebruik ik nooit, is veel te hard en niet lekker). Voeg dit toe aan het vlees-paprikamengsel en bak het mee tot het heel klein is geworden (is al in een paar minuutjes).

Maak ondertussen de mie volgens de verpakking. Doe de woksaus door het vleesmengsel en meng het er goed door.

Mie afgieten en door het mengsel scheppen. Even doorwarmen en dan serveren.

Bestrooien met de bosuitjes, die je in ringetjes hebt gesneden.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by Rzinia on 28-11-2005

    ik zie geen foto van de zakje amoy wok express

  2. posted by ellouisa on 28-11-2005

    neej sorry, had een foto gemaakt, maar krijg m hier niet op, weet niet welke link ik moet gebruiken bij imageshack

  3. posted by chefkokkin on 29-11-2005

    lekker

  4. posted by john on 30-11-2005

    voor deze variatie neem ik ook wel kipreepjes, oystersaus en heel veel koriander (verse). wokolie is echter duur en zinloos, neem gewoon een goede arachideolie en mix deze met een klein scheutje sesamolie, voeg ui en knoflook toe om te fruiten en een paar spaanse – ontpitte – pepertjes en je hebt veel meer smaak dan met wokolie.

  5. posted by ellouisa on 30-11-2005

    Dankje chefkokkin.
    John: ik vind wokolie juist wel lekker en een lekkere smaak geven zonder dat het overheerst. Arachideolie mengen met sesamolie en die andere dingen wordt dan ongeveer net zo duur uiteindelijk. Bovendien kan mijn moeder geen spaanse pepers verdragen dus is geen optie. Ik hou het bij wokolie ­čÖé

  6. posted by sara6 on 19-10-2007

    Hoi Ellouisa

    Dat amoy wok express is dat een rode zak waar een tomaat op staat verbeeld?
    Had alleen deze gevonden..waar haal jij die zak meestal?

    Alvast Bedankt

  7. posted by missbatata on 24-10-2008

    heerlijk!! een tipje: voor een echte lekkere oosterse smaak voeg je wat vers geraspte gember toe mmm

  8. posted by PrincessChida on 02-12-2009

    Jij hebt zulke heerlijke recepten!:) Toppie het beste is dat de meeste makkelijk te maken zijn en dat scheeld weer voor de werkende vrouwen onder ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.