Loader

Olijfolie met zongedroogde tomaten

2012-05-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Huisjes van ontbijtkoek

    Huisjes van ontbijtkoek

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 koppen Bioli Creta extra Virgin olijfolie.
    - 6 gedroogde en in kleine stukjes gesneden tomaten.
    - 2 eetlepels kappertjes.

Method

Step 1

1. Gebruik kleine tomaten en veeg ze met een zachte doek schoon. Halveer of snij ze, als ze erg groot zijn, in vier stukjes.

2. Leg de tomaten op een houten ondergrond of op een stromatje. Bestrooi ze met grof zout, bedek ze met een tulen doek en laat ze zo lang in de zon drogen, totdat ze al hun vocht verloren hebben.

3. Het is aan te bevelen de tomaten 's avonds binnen te halen, zodat ze door de nachtdauw niet zacht kunnen worden. Al naar gelang de zonneschijn en de grootte van de tomaten zijn 8-12 dagen droogtijd nodig.

4. Schik in een glazen pot afwisselend een laag tomaten met een laagje kappertjes en vul dit vervolgens aan met olijfolie.

5. Doe de glazen pot goed dicht en zet hem, tot gebruik, twee weken lang weg op een donkere en koele plek.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.