Walnootkoekjes
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
30 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 3 eieren
- 250 gr. boter
- 5 etl. poedersuiker
- 1 tl. kaneel
- 1/2 zakje bakpoeder
- bloem
Voor de vulling:
- 1 blikje nestle
- witte chocolade
- walnoten
Method
Step 1
Meng in een kom de boter, eieren suiker en kaneel. voeg de bloem en bakpoeder toe tot je een zacht deeg hebt. Goed kneden.
Maak kleine balletjes, vul hiermee het walnootpannetje, bak ze op matig vuur. Maak de vulling, doe de neslte blikje in een snelkookpan zo'n 45 minuten, vul hiermee de walnootkoekjes. Bestrijk ze met witte chocolade en plak er een walnoot op. Klaar.
Deze koekjes zijn heel lekker.
Je moet een speciaal walnootpannetje hiervoor hebben. Ik plaats daar de foto nog van. Ik heb het pannetje in Marokko gekocht, maar ik hoorde dat ze hier in Beverwijk ook te koop zijn.
posted by Shnieula on 07-10-2005
hmmm lekker
posted by Shnieula on 07-10-2005
Laat het pannetje zien?
posted by nadia on 14-10-2005
ben benieuwd….
posted by lalahnia on 18-10-2005
Kun je me aub specefiek uitleggen hoeveel gr. bloem in deze walnootkoekjes moet. veel dank
posted by soulfa on 19-10-2005
bloem moet je blijven toevoegen totdat je een soepel deeg hebt.
posted by mia1981 on 19-10-2005
Kan iemand me zeggen waar ik zo’n toestel kan kopen bij ons in belgië …?
posted by dikratoen on 19-10-2005
Deze wil ik al een hele tijd maken, thnx voor het recept! Maar hoe lang hou je ongeveer dat pannetjes boven het vuur? En maak je dan ook cirkelachtige bewegingen, om te voorkomen dat de koekjes in het midden wel gaar worden en aan de randen niet, of is dat niet echt nodig omdat het pannetje niet zo groot is?
posted by soulfa on 19-10-2005
Je draait het pannetje af en toe om.
posted by dikratoen on 24-10-2005
Nog een vraagje, als je geen snelkookpan hebt kan je het dan gewoon in een steelpannetjes ‘opwarmen’?
posted by MADAME CUISINE on 24-10-2005
Ik heb een electrische walnotenpan, ideaal!!!!
Ik heb hem besteld bij Bader voor 49.95, nu is hij in de aanbieding voor 34.95.
of op http://www.bader.com
posted by dikratoen on 25-10-2005
ziet er goed uit, wat doe/kan je er nog meer mee maken? Maar had iemand nog antwoord op mijn vraag..??
posted by MADAME CUISINE on 25-10-2005
Ik maak altij op deze manier mijn caramel: wacht ik ga het receptplaatsen
onder de naam caramel.
posted by Touria on 25-10-2005
Dat lijkt mij op een poffertjes toaster toch?
posted by MADAME CUISINE on 25-10-2005
Nee, het is geen poffertjestoaster.
Je kan er wafels mee maken en walnootkoekjes.
Er zit een ijzerplaat in, waar kleine walnootvormpjes in zitten.
Je stopt een klein beetje deeg in elk vormpje en je klapt het rooster dicht na 3 minuten heb je halve walnoten.
die kun je vullen met van alles en nog wat.
posted by miss_rif22 on 26-10-2005
en wat kost zo pan dan!!!
ik heb er eentje van me sgoonzus gekregen een soort ijzere plaat en dat moet op het vuur!!
posted by sweetangelhanan on 16-11-2005
hey, madame cuisine ik wil je wat vragen ik wil die ook kopen die walnotenpan alleen jij zei dat je het van bader had gehaald kun je me misschien vertellen waar die bader ligt
posted by MADAME CUISINE on 16-11-2005
Je kan ze hier bestellen:
http://www.bader.com, ze bezorgen thuis.
Hij kost nu 39.95
posted by ceuta on 16-11-2005
Ja ik heb ook zon electrische pan veel beter als die op het vuur hoor ik veel dames zeggen!!
Maar nog vraagje jij hebt halve als je helen wilt moet je dan de andere helft er aan plakken?En ziet dat er dan mooi uit of is half mooier bedanktt
posted by mellia on 28-03-2006
ik heb deze ook pas bij bader besteld maar heb het nog steeds niet ontvangen hoe lang duurt zon bestelling op hun site kon ik dit niet terugvinden. madam cuisine hoe lang heeft het bij jou geduurd
posted by MADAME CUISINE on 28-03-2006
Bij mij was het binnen 3 dagen binnen
posted by MADAME CUISINE on 28-03-2006
Ceuta, ik maak altijd halve.
Vind ik mooier dan hele, en je krijgt er meer uit.
Je plakt gewoon 2 halven tegen elkaar en dna heb je een hele, door een halve te vullen met caramel en nootjes plakt de ander er zo op.
posted by yasmina on 03-09-2006
ziet Lekker uit, ik wil insha Allah maken
posted by yasmina on 20-10-2006
met mij walnootpännetjes geen probleem en ook geen vastplak.. makkelijk los via bakspray :H
posted by wassim on 28-09-2008
salam wat voor boter gebruik je hiervoor, en moet je de boter ook smelten of niet?
posted by amri on 31-10-2008
salam waar kan je die walnootmachine kopen?