Vis ovenschotel met spinazie en gekookte ei
2007-08-16- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- aardappelen,
garnalen,
zalmplakjes,
witte vis (diepvries)
spinazie (a la creme)
3 gekookte eieren
pakje room of bechamelsaus
(vis) kruiden
geraspte kaas
Method
Step 1
Kook de aardappels 5 minuten en snijd deze in dunne plakjes.
Doe de helft van de gekookte aardappelen in een beboterde ovenschaal. Leg hierop de plakken witte vis (3 is genoeg) en daarop de garnaaltjes.Doe er viskruiden op.
Daarna leg je er de spinazie op en vervolgens de plakjes zalm. Hierop gekookte ei en vervolgens weer de andere helft gekookte aardappelen.
Doe de room in een kom en doe er wat kruiden bij waar je van houd.(zelf doe ik knoflookpoeder nog een beetje viskruiden, komijn, peper en zout) Kluts hier nog een ei doorheen (voor de binding) Of kook een bechamelsaus.
Giet deze over de ingredienten in de ovenschaal en leg er vervolgens wat geraspte kaas overheen. Doe hier nog wat stukjes boter op. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 220 graden en laat deze een halfuurtje in de oven.
Eet smakelijk
is een beetje machtig maar wel heel lekker