Loader

Vermicellisoep

2006-03-21
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 ui
    1 blikje romatomaten
    half bosje kesbour/ma3dnous
    bleekselderij, blad of steel
    wortel(hoeft niet, als je ervan houdt)
    tomatenpuree of saus van fritto
    1 zakje groentensoep
    vlees zonder bot, of kip
    zout
    1 theelpel peper
    1 theelepel gember
    saffraan
    halve theelepel ras el hanout
    als je er van houdt een bouillontabletje
    handje vol vermicelli

Method

Step 1

  1. maal de ui en de tomaten fijn in een keukenmachine
  2. doe de stulkjes vlees in de pan.
  3. KLein scheutje ilie bij het vlees
  4. doe de gemalen ui/tomaten bij het vlees.
  5. Kruid alles.
  6. Kook 2 liter water en doe dit in de pan.
  7. Zet het vuur aan en laat het vlees garen.
  8. Na ongeveer eeb uurtje is het vlees gaar, of sneller als je een snelkookpan hebt.
  9. Hou je van wortels dan kan je ze in kleine stukjes snijden en bij de soep doen, of fijnmalen met de ui/tomaten. Of gewoon weglaten.(het maakt de soep wel zoeter)
  10. snijd de kesbour/mahdnouz en de bleekselderij fijn.
  11. Voeg de vermicelli en de kesbnour etc. toe, als het vlees gaar is
  12. Zet het vuur zacht en blijf roeren, laat de soep indikken totdat je denkt dat het goed is.
  13. Je kan de laatste 5 minuten een knorr-tabletje toeveoegn, maar dan moet je niet teveel zout in het begin hebben gebruikt.

Dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira.

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by zaja on 21-03-2006

    deze heb ik ook niet gehad? of was het die keer met sihamkleuter?

  2. posted by nour on 21-03-2006

    wat heb jij gebruikt kip of vlees

  3. posted by MADAME CUISINE on 21-03-2006

    Soms gebuirk ik kip, is lekker en gaat sneller. Mar vlees is ook heel lekker.
    Bij kip kan je ook wat minder tomaten gebruiken, dna krijg je meer kippensoep

  4. posted by ellouisa on 21-03-2006

    mmmm ziet er heerlijk uit, heb nu zin in soep 😀

  5. posted by Nacira on 22-03-2006

    Ik heb het ook nooit geproefd, he trutje je zit ons hier lekker te maken. Ik dacht dat we hadden afgesproken dat je alles eerst door mij laat proeven alvorens openbaar te maken…

  6. posted by MADAME CUISINE on 22-03-2006

    Zal ik het zaterdag of zondag voor je maken? Of wil je echte harira?
    You name it!

  7. posted by NAcira on 22-03-2006

    Ik wil alles wat je tot nu toe hebt geplaatst, of doe je dat niet voor je allerliefste nichtje???

  8. posted by MADAME CUISINE on 22-03-2006

    is me iets te veel, nu net vlak na de bruilof….ben nog steeds moe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.