Loader

Van wijk

2010-08-18
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500g amandelen
    snufje arabisch gom in poedervorm
    1koffielepeltje bakpoeder
    1koffielepeltje boter
    4eiren
    250g poedersuiker
    2 eetlepels geraspte citroenschil
    Decoratie;
    eiwit
    poedersuiker

Method

Step 1

Giet kokend water over amandelen, haal het velletje eraf en hak ze fijn.
Voeg arabisch gom bakpoeder, boter 3 eidooiers (bewaar het eiwit), 1 ei, poedersuiker en geraspte citeroenschil toe.

Kneed alle ingredienten goed door elkaar om een gelijkmatig deeg te krijgen. Vet je handen in en vorm het deeg kleine balletjes in de vorm van een ghriba.haal ze door het eiwit en bestrooi ze met poedersuiker.

Plaats de ghribas op een ingevette en met meel bestrooide bakplaats. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven met een gemiddelde temperatuur.

Laat de ghribas koud worden en serveer ze.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by troep on 20-08-2010

    vraagie wat is arabische gom??

  2. posted by oummyounes on 20-11-2010

    arabische gom is musk horre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.