Loader

Tzatzik

2006-10-08
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.7 / 5)

2.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 komkommer
    - 4 teentjes knoflook (geperst)
    - 1 eetlepel citroensap
    - zout/peper
    - 3 eetlepels olijfolie
    - vers gehakte peterselie (beetje maar)
    -1 halve liter yoghurt ( Turkse of griekse)
    - 1 theedoek.

Method

Step 1

- Neem een kom en span hier de theedoek in en zet deze goed vast ..de theedoek moet echt in de kom hangen en de bodem niet raken.

- giet hier de yoghurt in en dek hem af..laat dit een nacht staan in de koelkast...al het vocht zal uit de yoghurt lekker en er blijft een hele dikke brei achter.

-Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken en knijp hem nog eens goed uit het vocht moet er zo veel mogenlijk uit.

- neem nu een nieuwe kom en doe daar de Hangop (yoghurt) in. voeg de knofllook peterselie citroen komkommer en olie toe, op smaak brengen met peper en zout toe en roer het goed door, laat het daarna nog even 30 min in de koeling staan.

Het is heerlijk met stokbrood, alleen een nadeel, haha je gaat er echt van uit je mond ruiken…

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.