Tzatzik
2006-10-08- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(2.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 komkommer
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel citroensap
- zout/peper
- 3 eetlepels olijfolie
- vers gehakte peterselie (beetje maar)
-1 halve liter yoghurt ( Turkse of griekse)
- 1 theedoek.
Method
Step 1
- Neem een kom en span hier de theedoek in en zet deze goed vast ..de theedoek moet echt in de kom hangen en de bodem niet raken.
- giet hier de yoghurt in en dek hem af..laat dit een nacht staan in de koelkast...al het vocht zal uit de yoghurt lekker en er blijft een hele dikke brei achter.
-Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken en knijp hem nog eens goed uit het vocht moet er zo veel mogenlijk uit.
- neem nu een nieuwe kom en doe daar de Hangop (yoghurt) in. voeg de knofllook peterselie citroen komkommer en olie toe, op smaak brengen met peper en zout toe en roer het goed door, laat het daarna nog even 30 min in de koeling staan.
Het is heerlijk met stokbrood, alleen een nadeel, haha je gaat er echt van uit je mond ruiken…