Turkse salade met aardappel – Turkse pikante worst en pikante mosselen
2005-10-04- Cuisine: Turkse
- Course: Bijgerecht, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 2
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Turkse salade met aardappel, Turkse pikante worst en pikante mosselen Bereidingstijd in minuten 15 bereiden
Ingredients
- - 1 zakje aardappeldobbeltjes (450 g)
- 1 Turks worstje ( kan je bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen )
- 4 eetlepels pikante sambasaus ( zonder alcohol toevoegingen let goed op ! )
- zout
- 1/2 zakje gemengde sla (200 g)
- 1 bakje garneermix feta en olijven (150 g)
- 1 blikje mosselen in pikante saus (netto 125 g)
Method
Step 1
Bereiden aardappeldobbeltjes gaar bakken volgens gebruiksaanwijzing. Aardappelblokjes ca. 5 minuten laten afkoelen.
Turkse worst in blokjes snijden en in een pan met olijfolie opbakken. 3 eetlepels sambasaus en aardappels door elkaar scheppen. Met zout op smaak brengen.
Garneermix en mosselen laten uitlekken. Sla met rest van sambasaus mengen en over twee borden verdelen. Aardappelsalade erop scheppen.
Salade garneren met garneermix en mosselen.
Lekker voor mensen die van pittig houden.
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
lekker hoor!
posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005
mmmmmm….lekker pittig
posted by imaane911 on 06-10-2005
dit ga ik zeker proberen 🙂
ziet er echt lekker uit
posted by Receptenchick on 16-10-2005
dit ga ik ook uitproberen echt iets voor mij 😀
posted by karima on 29-12-2005
eej die turkse worst.. moet k gewoon vragen om turkse worst of heeft het nog een speciaale naam?
posted by senna on 30-07-2006
mag ik ook een ander worst gebruiken
posted by jihane on 05-09-2006
om welke worst gaat het hier?
posted by nicjah on 17-01-2007
hoi lijkt me lekker ook proberen maar samba bedoel je vast en zeker SAMBAL ..ik maak zelf sambal heet en minder heet alleen zou de recept nog eens moeten toevoegen hier bij tajine..en digidaal foto maken dan pas is het beter.suc6 hoe maak je sade lokum turks snoep met honing en poedersuker v buiten …vierkant en zacht is het …lekkerrrrrrrrrr mmmm
posted by nicjah on 17-01-2007
sorry digitaal spelling was niet correct he? 😉
posted by Zahraa on 16-05-2007
heeft iemand van de turkse zusters het recept van Bruine bonen salade? ook welke bonen daarvoor gebruikt worden (vers,zak, blik, fles) Tashakurlar 🙂