Tunesische brik
2011-11-09- Cuisine: Marokkaanse, Tunesische
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Tunesische variant van de loempia;)
Ingredients
- - 1 Ui
- - 0,50 Bosje Peterselie
- - 2 Aardappelen
- - 1 Blikje Tonijn
- - 4 Eieren
- - 4 Loempiavellen
- - 0,50 Tl Peper
- - 0,50 Tl Harissa
- - 0,25 Tl Zout
- - Zonnebloemolie om in te bakken
Method
Step 1
Ui en peterselie heel fijn snijden,de aardappelen in blokjes snijden en in water koken. Tonijn uit het blikje halen en uit laten lekken. Vervolgens meng je de ui,peterselie,de gekookte aardappelen en het tonijn samen en je voegt de peper,zout en harissa toe en mengt alle ingrediënten opnieuw samen.
Step 2
Laat de olie heet worden in een brede koekenpan. Je pakt een loempia vel,legt het in een klein kommetje zodat je een kuil in het midden van het velletje krijgt. Je pakt met een lepel wat van het mengsel en legt het in het kuiltje. Zorg dat de uiteinden van het velletje schoon blijven en niet in aanraking komen met het mengsel.
Step 3
Dan breek je een ei precies in het kuiltje en vouwt het velletje snel in een driehoek (dus de punten naar elkaar). Je pakt het velletje op en laat het voorzichtig in de olie glijden. Druk de puntjes tijdens het bakken met een vork tegen elkaar zodat de punten niet opengaan en het mengsel eruit komt. Bak het velletje goudbruin,het eitje moet niet hard gebakken worden maar het eigeel moet vloeibaar blijven.
Step 4
Serveer de brik direct met een partje citroen en wat peterselie als garnering. Bij het eten van de brik vloeit de ei er een beetje uit,dan weet je zeker dat je brik gelukt is;)