Loader

Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen

2014-08-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 stuks tonijn biefstuk van elk 200 gram
    marineren met:
    - 2 teentjes geperste knoflook
    - 1 theelepel peper
    - beetje zeezout
    - scheutje citroen sap
    Mini aardappelen
    Marinade voor de aardappelen:
    - 2 teentjes knoflook
    - 4 takjes peterselie
    - 1 theelepel peper
    - 1 theelepel paprika poeder
    - 1 theelepel zout
    - 1/2 theelepel hete peper
    - 1/2 kurkuma
    - 1/2 kilo tuinbonen
    Voor het bereiden van tuinbonen:
    - 3 takjes fijn gesneden peterselie
    - 2 teentjes knoflook
    - 1 theelepel komijn
    - 1 theelepel zout
    - 1 theelepel paprika poeder
    - een scheutje olie

Method

Step 1

2 stuks tonijn biefstuk van elk 200 gram marineren met:
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel peper
- beetje zeezout
- scheutje citroensap

Dit een paar uur in de koelkast laten trekken.

Schil een paar mini aardappelen en kook ze half gaar.

Maak ju de marinade klaar voor de aardappelen:
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel hete peper
- 1/2 kurkuma

Marineer de half gekookte aardappelen hiermee en grill ze in 10 min op 250 graden in de oven.

Tuinbonen:
- 1/2 kilo tuinbonen

Dit stomen in de couscouspan.

Na het stomen in een koekenpan doen met :
- 3 takjes fijn gesneden peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- een scheutje olie

En bak dit in de koekenpan en prak het met je vork fijn.

Haal nu je tonijn biefstuk uit de koelkast en bak hem in de koekenpan met een scheutje hete olie.

Als ze aan beide kanten gaar zijn haal je ze uit de olie.

Gooi nu de helft van je olie weg.

Doe bij het resterende olie een beetje geraspte citroen, en een half geperst citroen.

Maak het dik met crème fraîche of kookroom en je hebt een heerlijk citroen sausje voor over je biefstuk!! 

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.