Heerlijke slagroomtaart
2009-02-09- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating
(4.3 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
465 -
Vet
3 gram -
Eiwitten
8 gram -
Carbohydraten
35 gram
Ingredients
- - 90 gram bloem
- 30 gram maizena
- snufje zout
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 750 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger
- jam naar keus
- kersen/aardbeien om te garneren
Method
Step 1
> Verwarm de oven voor op 175 graden.
> Vet de springvorm in met boter en besprinkel het met bloem.
> Mix bloem, maizena en zout samen.
> Mix de eieren met de suiker + vanillesuiker ongveer 10 minuten met een elektrische mixer totdat het een dik beslag wordt.
> Zeef het bloemmengsel boven de beslagkom met het eimengsel, voorzichtig scheppen. NIET mixen! Het moet luchtig blijven!
> Schep het beslag in de springvorm.
> 40 minuten bakken
> Na het bakken nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten zitten (open op een kiertje).
> Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
> Rand van de springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.
> De taart door de helft snijden.
> Een taarthelft insmeren met jam, ik gebruik rozenbotteljam.
> In een kom slagroom met wat suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.
> Bovenop de jam komt een dikke laag slagroom.
> Daarna de taart helemaal met slagroom bestrijken.
> Met een spuitzak versieren naar wens.
> Je kunt de taart versieren met bijv. fruit (aardbeien, kersen enz.)
Als je geen spuitzak hebt, kun je ook gewoon een boterhamzakje gebruiken.
Je kunt de taart ook invriezen zodat je altijd wat hebt voor onverwacht bezoek!
posted by moedervan2 on 09-02-2009
ziet er heerlijk uit ik ga het een keer uitproberen insha allah,ik denk dat je vorm 26 cm is?
posted by sadiye on 09-02-2009
hmm heerlijk
posted by loveCooking* on 09-02-2009
Ik heb de springvorm van 24 cm gebruikt. Maar je kunt die van 26 cm ook gebruiken, dan doe je van alle ingredienten wat meer in (bijv. 8 eieren ipv. 6)
posted by moenatje on 12-02-2009
lekker hoor.
posted by souly on 17-02-2009
ziet er heerlijk uit
ga het in het weekend maken
incha allah
posted by ummsalman on 20-02-2009
Souly wil je laten weten hoe ie is geworden?
posted by ummsalman on 20-02-2009
ps: hij ziet er roze uit, of komt dat door het licht?
posted by loveCooking* on 23-02-2009
Dat komt door het licht..
posted by widyan on 18-03-2009
dat zit er lekker uit
posted by bina on 22-03-2009
hmm lekker echt leuk voor ”n verjaardag ofzo
posted by koken20 on 27-06-2009
hej,
bednakt voor het recept ik wil hem graag proberen,
maar meschien is dit een domme vraag wat is maizena eigenlijk
waar haal je dat
alvast bedankt voor het andwoord
posted by Dounya101 on 01-09-2009
hij zit nu in de oven.. ben benieuwd!
posted by sadiye on 02-09-2009
laat ons weten dounya101 😉
posted by Soukaina_91 on 14-09-2009
Meid maizena kun je gewoon in de supermarkt kopen.Succes allemaal!
posted by lailaboukazim on 30-10-2009
Als k het maak zal het zeker nooit zo uitkome als op de foto seker helemaal sgeef hahahha mr zal het zeker proberen inschaelah