Loader

Heerlijke slagroomtaart

2009-02-09
  • Servings: 12
  • Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    465
  • Vet

    3 gram
  • Eiwitten

    8 gram
  • Carbohydraten

    35 gram

Ingredients

  • - 90 gram bloem
    - 30 gram maizena
    - snufje zout
    - 6 eieren
    - 150 gram suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 750 ml slagroom
    - 1 zakje slagroomversteviger
    - jam naar keus
    - kersen/aardbeien om te garneren

Method

Step 1

> Verwarm de oven voor op 175 graden.

> Vet de springvorm in met boter en besprinkel het met bloem.

> Mix bloem, maizena en zout samen.

> Mix de eieren met de suiker + vanillesuiker ongveer 10 minuten met een elektrische mixer totdat het een dik beslag wordt.

> Zeef het bloemmengsel boven de beslagkom met het eimengsel, voorzichtig scheppen. NIET mixen! Het moet luchtig blijven!

> Schep het beslag in de springvorm.

> 40 minuten bakken

> Na het bakken nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven laten zitten (open op een kiertje).

> Taart uit oven nemen en laten afkoelen.

> Rand van de springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.

> De taart door de helft snijden.

> Een taarthelft insmeren met jam, ik gebruik rozenbotteljam.

> In een kom slagroom met wat suiker en slagroomversteviger stijfkloppen.

> Bovenop de jam komt een dikke laag slagroom.

> Daarna de taart helemaal met slagroom bestrijken.

> Met een spuitzak versieren naar wens.

> Je kunt de taart versieren met bijv. fruit (aardbeien, kersen enz.)

Als je geen spuitzak hebt, kun je ook gewoon een boterhamzakje gebruiken.

Je kunt de taart ook invriezen zodat je altijd wat hebt voor onverwacht bezoek!

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by moedervan2 on 09-02-2009

    ziet er heerlijk uit ik ga het een keer uitproberen insha allah,ik denk dat je vorm 26 cm is?

  2. posted by sadiye on 09-02-2009

    hmm heerlijk

  3. posted by loveCooking* on 09-02-2009

    Ik heb de springvorm van 24 cm gebruikt. Maar je kunt die van 26 cm ook gebruiken, dan doe je van alle ingredienten wat meer in (bijv. 8 eieren ipv. 6)

  4. posted by moenatje on 12-02-2009

    lekker hoor.

  5. posted by souly on 17-02-2009

    ziet er heerlijk uit
    ga het in het weekend maken
    incha allah

  6. posted by ummsalman on 20-02-2009

    Souly wil je laten weten hoe ie is geworden?

  7. posted by ummsalman on 20-02-2009

    ps: hij ziet er roze uit, of komt dat door het licht?

  8. posted by loveCooking* on 23-02-2009

    Dat komt door het licht..

  9. posted by widyan on 18-03-2009

    dat zit er lekker uit

  10. posted by bina on 22-03-2009

    hmm lekker echt leuk voor ”n verjaardag ofzo

  11. posted by koken20 on 27-06-2009

    hej,
    bednakt voor het recept ik wil hem graag proberen,
    maar meschien is dit een domme vraag wat is maizena eigenlijk
    waar haal je dat
    alvast bedankt voor het andwoord

  12. posted by Dounya101 on 01-09-2009

    hij zit nu in de oven.. ben benieuwd!

  13. posted by sadiye on 02-09-2009

    laat ons weten dounya101 😉

  14. posted by Soukaina_91 on 14-09-2009

    Meid maizena kun je gewoon in de supermarkt kopen.Succes allemaal!

  15. posted by lailaboukazim on 30-10-2009

    Als k het maak zal het zeker nooit zo uitkome als op de foto seker helemaal sgeef hahahha mr zal het zeker proberen inschaelah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.