Loader

Tajine met aardappels en prei

2014-09-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Een tajine is een Marokkaans aardewerken stoofpot. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Vooral in Marokko is de tajine populair.

Ingredients

  • - 3 aardappels (in kleine partjes gesneden)
    - 1 prei fijngesneden
    - 1/2 ui fijn gesneden
    - 1 el harrisa (sambal)
    - 1 tl zout
    - Half tl paprikapoeder, gember, komijn, 
    - Snufje peper
    - Snufje saffraan 
    - Droge peterselie
    - Handje vol groene olijven
    - 1 pepertje
    - 1 tomaat in schijven of van die kleine tomaatjes zoals op de afbeelding 
    Benodigdheden en bereiding gehakt:
    - 250 Gr gehakt
    - Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper. 
    - Zout naar smaak

Method

Step 1

Doe een scheutje olie en olijfolie in de tajine en doe daarin aardappels, ui, prei en zout, meng alles goed en laat het voor een paar minuten bakken. Daarna doe je de rest van de kruiden bij en sambal en meng je alles goed.

Doe er dan gehakt, tomaten en pepertje op en ongeveer 100 ml water en doe de deksel op de tajine. Laat het koken voor ongeveer 20 minuten.

Kijk steeds of er genoeg vocht in zit, anders doe je er een beetje water bij. Doe na 20 minuten de olijven erop en laat het koken tot de aardappels gaar zijn. 

Benodigdheden en bereiding gehakt:

- 250 Gr gehakt
- Half tl paprikapoeder, gember, komijn, peper. 
- Zout naar smaak

Meng alles goed en maak er kleine balletjes van.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.