Loader

Sulu kofte

2006-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 glazen koftelik bulgur ( Te koop in de Turkse winkel)
    1 kilo rundergehakt
    1 ei
    1ui
    paprikapoeder,zwarte peper,zout
    2 eetl bloem
    kikkererwten in een blik (gaargekookt)
    2 aardappels in kleine blokjes gesneden
    kippenbouillon
    2 eetl tomatenpuree
    1 eetlepel nane (gedroogde munt)

Method

Step 1

Doe in een grote kom de bulgur en doe hier de ei bij. Rasp 1 ui en doe dit er ook bij. Voeg 2 eetl bloem en de kruiden toe. Dit alles ga je 5 minuten goed door elkaar kneden. Daarna voeg je het gehakt toe en kneed je alles goed door elkaar en daarna maak je er kleine ronde gehaktballetjes van. (soep balletjes)

Doe in een diepe pan zonnebloemolie en doe er 2 eetl tomatenpuree bij. Dit bak je ongeveer 2 minuten op zacht vuur en daarna voeg je de nane toe, de blokjes aardappels en kikkererwten en roer dit goed door. Doe de gehaktballetjes erbij zonder te roeren en voeg water toe tot 2 vingers onder te staan en de bouillon. En kook dit tot alles goed gaar is.

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by kadilin on 08-01-2008

    assalaam esin,ik zie veel lekkere recepten van je. Kan je me vertellen wat Kofte betekent, ik weet altijd graag alles

  2. posted by sjaahida on 08-01-2008

    Dit lijkt me ook wel lekker 🙂

  3. posted by sjaahida on 08-01-2008

    Maar voor hoeveel personen is dit aangezien het een kilo gehakt is …

  4. posted by martine on 05-12-2009

    bedankt voor dit recept ik vind het echt heerlijk. 😉

  5. posted by melika02 on 16-09-2010

    wat is de inhoud van 1 glas? 2 glazen bulgur….hoeveeel gram ongeveer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.