Loader

Sorma (gevulde druivenbladeren)

2006-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • vulling
    500 gr. rundergehakt
    4 water glazen rijst
    2 uien
    1 Turkse peper(sivri biber) groen
    2 fijn gehakte tomaten
    4 eetlepels zout
    2 tl. paprikapoeder
    2 tl. chili peoder
    2 eetl. çemen (dit is een natte gekruide hoopje)
    1 bos peterselie
    4 eetlepels tomatenpuree
    3 eetl. zonnebloemolie
    1 kilo druiven bladeren
     

Method

Step 1

Hak de uien, sivri biber, tomaten en peterselie fijn. Doe alles in een grote kom, voeg hierbij ook de gehakt, rijst kruiden, zout, olie en het tomatenpuree toe. kneed dit met de handen goed samen. De druivenbladen goed wassen en kook ze eerst appart  circa 30 min. in een pan met ruim water. Dit doe je omdat de druivenbladeren wat langer de tijd nodig heeft voordat het gaar is. 
Vervolgens pak je een pan dat middel groot is. Hier doe je nog 5 eetl. zonnebloemolie in en 1 eetl. tomatenpuree, roer dit door elkaar. Pak verolgens 1 druivenblad, haal het steeltje eraf en vul op de lelijke kant van het blad de gehakt vulling. Het liefst niet te veel en rol het als een sigaar op. Plaats de opgerolde druivenbladeren laag voor laag in de pan. Als je alles hebt gehad en de pan is lekker vol ( let op Niet te vol maken want er gaat nog water in en die moet ruim boven de opgerolde druivenbladeren komen uitsteken). Het water eerst in een waterkoker koken en dan bij de druivenbladeren toevoegen. Laat dit ongeveer 1.5 á 2 uur op een zachte vuur koken. Als het goed gaar is kan je het serveren op een mooie platte bord. Als sausje kan je gebruiken: 1 fijne gestampte knoflook met een beetje zout en yoghurt. Dit serveer je appart in een kommetjes en zo kan je de sorma's dompelen in deze saus.

Eet smakelijk! 

Deel dit recept met anderen

Comments (9)

  1. posted by Juffie on 03-10-2006

    Als je wilt dat de bladen onderin de pan niet aanbranden kan je een laagje uien onderin de pan leggen.
    En het is handig om een bord bovenop de bladen te leggen als je helemaal klaar bent. Ze zetten namelijk uit als ze koken (de rijst zet uit). Dat bord houdt dat een beetje tegen

  2. posted by mamanissa on 05-10-2006

    deze maak ik welles , dan ook met gevulde uien en paprika en corgette erg lekker , maar ik snap niet waarom deze bij (deegwaren) hoort ?? het is gewoon een hoofdgerecht niks met deeg te maken

  3. posted by nicjah on 14-11-2006

    hoi nuray ??ben je een schoonfamilie v gulzum terwijde ?je man is selami?jajaja deze gerecht heb ik van mijn turkse buurvrouw geproeft.lekkurrrrrrrrr
    en sade lokum ook lekker wat ik lust maar niet te veel van is zoet.
    nou tot ziens.

  4. posted by Pink_paradise on 08-02-2007

    Lekker…!

  5. posted by saidael on 21-02-2007

    hallo
    waar kan ik die druiven bladeren kopen?

  6. posted by Nuray on 28-06-2008

    Die druiven bladeren kan je kopen in een Turkse zaak

  7. posted by Nuray on 28-06-2008

    Nee Nijiah ik ben geen schoonfamilie van gulsum

  8. posted by saloua1977 on 16-10-2008

    ik heb pas de bladeren gekocht en zocht er een makkelijk recept bij ik hoop dat ze gaan lukken.

  9. posted by I_M on 16-12-2010

    Hoii Nuray,

    Ik heb een vraag; wat betreft die bord die je moet plaatsten (zie commentaar Juffie) moet dat vanaf het begin. Of nadat ze gaar zijn??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.