Loader

Sinaasappelcake

2011-08-09
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200gr boter
    200gr suiker
    250gr bloem
    1 zakje bakpoeder
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    1 eetlp sinaasappelrasp
    80ml vers geperste sinaasappel

Method

Step 1

verwarm de oven op 175gr.

klop de boter, vanillesuiker en de suiker goed doorelkaar en voeg dan een voor een de eieren toe . klop dit tot een romig beslag.

zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dat toe aan het beslag.dan doe je de sinaasappelrasp erbij  en vermeng dit met het beslag.dan beetje bij beetje de sinaasappelsap erbij doen en klop dit tot een mooi geheel.

doe het beslag in een ingevette cakevorm en laat dit ongeveer 40 min bakken in de oven.

even laten afkoelen en  dan kan je  er bv poedersuiker op doen of gesmolten chocolade met cocos zoals ik hier heb gedaan.

 

ditt is een heerlijke en makkelijke cake en ik garandeer je dat je bezoek terug komt voor meer.

Deel dit recept met anderen

Comments (14)

  1. posted by Nacira on 25-11-2005

    hmmmmmmmmmm lekker!!!!!!!!!1

  2. posted by ellouisa on 25-11-2005

    ziet er heerlijk uit!

  3. posted by cielo on 25-11-2005

    Het ziet heeeeerlijk uit meid!!!!!!!nou hier komt mijn vraagje :moet ik de boter laten smelten of niet?bedankt

  4. posted by pareltje on 26-11-2005

    nee hoor liefie je hoeft de boter niet te smelten,het liefst gewoon op kamertemperatuur.ongeveer een half uurtje voordat je begint uit de koelkast halen.succes en laat me weten hoe het heeft gesmaakt.

  5. posted by miss france on 05-12-2005

    ik ga het nu maken heb er wel trek in en aangezien ik alles inhuis heb….

  6. posted by Ouafila on 26-02-2006

    Salaam Aleikum,
    deze cake heeft me een zeer gezellig avond bezorgd. Gisteren kregen we bezoek en op het laatste moment heb ik besloten om deze cake te maken voor bij de koffie. Ik ging aan de slag en alles verliep goed. Totdat ik merkte dat de cake aan de binnenkant niet gaar werd maar aan de buitenkant al aan het verbranden was. Ik wilde het nog een keer proberen omdat ik zeker wist dat het aan de maat van de bakvorm lag en aan de temperatuur ( we hebben namelijk een nieuwe oven, dus het is nog allemaal uitproberen). Mijn moeder vond dat een slecht plan want ik moest ook nog de visbestilla voorbereiden. Maaaar.. ik heb doorgezet en hij was heerlijk!! Echt iedereen vond hem lekker. Ik heb i.p.v chocolade en cocos, jam en gehakte amandelen gebruikt. Heerlijke cake

  7. posted by pareltje on 06-03-2006

    wa3laikoemasslaam
    jammer dat het de eerste keer mislukt is,het is idd eff aankijken als je een nieuwe oven hebt…maar ik ben blij dat je hebt doorgezet en dat het toch nog goed is gekomen,en dat het lekker heeft gesmaakt

  8. posted by Ahlam on 24-05-2006

    Hoi wat is de maat van de bakvorm die je gebruikt? Ik wil hem inschAllah gaan maken.
    Groetjes

  9. posted by pareltje on 04-06-2006

    hai ahlam, sorry ben een beetje laat :bloos:
    ik gebruik een ronde bakvorm van 28 cm
    succes!

  10. posted by pareltje on 04-06-2006

    haha ik zie dat je net pas je berichtje hebt geplaats dus ben niet te laat

  11. posted by Ahlam on 05-06-2006

    Hi lieverd, ik heb hem gemaakt en hij was echt heerlijk, heb hem naar me moeder meegenomen. Ik heb hem ook in een bakvorm van 28 cm gebakken.

    Groetjes

  12. posted by pareltje on 04-07-2006

    besaha meid :kus:

  13. posted by hellokitty on 29-09-2008

    hoi ik had een vraagje wat voor boter doe je er eigenlijk in

  14. posted by rojin on 08-12-2008

    hallo

    Ik heb het gemaakt en het was heerlijk, iedereen in de familie zei wat voor recept heb je gebruikt. Het is me ook in een keer gelukt en was niet zo moeilijk te maken. Ik ben zelf iemand die heel graag allerlei nieuwe dingen wil uitproberen en heb zelf ook veel recepten. Wie weet zien jullie binnenkort ook mijn recepten op Tajin.nl Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.